Beogradske selidbe

Kako da se preselite s decom u Beograd?

Svaka selidba je izazov, naročito ako planirate da se preselite s decom u Beograd. Ima toliko toga na šta morate obratiti pažnju i svakako mnogo toga što Vam može odložiti ovaj put. Zato je najbolje da imate pomoć agencije koja organizuje selidbe Beograd jer oni najbolje znaju kako da Vam pomognu. Selidba podrazumeva i pripremu ali i period nakon nje, kada se morate adaptirati na nove okolnosti. Veoma je važno da tada imate podršku profesionalaca.
Otac sa detetom

Saznajte kako da se preselite s decom u Beograd brzo i lako

Priprema podrazumeva i pakovanje

  • Pre nego što angažujete agenciju za pakovanje, morate se dobro pripremiti. To ne znači samo da prikupite materijal za pakovanje i kutije, već i psihički se spremiti za ono što Vas čeka. U ovim slučajevima najvažnije je da se sa decom dobro pripremite za ono što Vas čeka. Razgovarajte sa njima i dajte im svu podršku koju možete.
  • Najveći problem kada se selite sa decom je to što imate mnogo stvari – ali dobra agencija za selidbe će Vam i u tome pomoći;
  • Kada se selite sa decom morate se pripremiti na ono što Vas čeka – to obično podrazumeva da pronađete dobru školu ili vrtić pre selidbe;
  • Lokacija stana uvek je važna, a ako dolazite da živite u Beogradu prvi put onda je ona još i važnija za snalaženje;
  • Važno je dobro se organizovati za ovaj proces, ali i pronaći kompaniju za pakovanje pre selidbe;
  • Sigurno ste svesni da je svaka selidba stresna, pa računajte na to da će Vam sve ovo biti veoma teško bez obzira koliko se dobro pripremili.

Pre nego što se preselite s decom u Beograd, pripremite ih

Kada je u pitanju selidba, obično brinemo o mnogo stvari koje su povezane sa našim poslom. U tim situacijama zaboravljamo na decu. Ona takođe moraju imati svoje vreme. Pre nego što naručite kutije za selidbu, posvetite se i njima i teretu koji ova selidba predstavlja za njih.

Birajte školu zajedno

Za decu je najvažnije da im selidba ne bude previše komplikovana i ne unese previše promena. Deca ne vole promene i teško se prilagođavaju. Zato je najbolje da pronađete dobru agenciju i prepustite njima najteži posao. Cena selidbe onda će biti i manja. Za to vreme, Vi sa svojom decom istražite novo mesto za život i prilagodite se njemu.

Obiđite novo mesto sa decom pre selidbe

Ako je moguće, pre nego što se konačno preselite, obiđite novo mesto za život sa njima. Videćete da oni imaju mnogo toga da pitaju a i istraže. Dopustite im da obiđu parkove u blizini ili izaberu sobu u novom stanu. Tako će se zbližiti sa novim mestom za život i biti uključeni u čitav proces. Najvažnije od svega je da deca obiđu nov stan pre selidbe. Tako se neće osetiti uplašeno ili iznevereno kada se jednom presele.

Deca u školi

Mnogo važnije od pakovanja je da pripremite dete za novu školu i društvo

Profesionalci Vam mogu mnogo pomoći

Nije dovoljno samo da imate želju i dobro se pripremite za selidbu u Beograd. Neophodno je da imate i podršku i pomoć za ovaj proces. Zahvaljujući agencijama koje se bave selidbama, više ništa Vam ne mora biti previše teško. U mnogim situacijama važno je da imate profesionalce koji mogu da predvide probleme koji se mogu javiti. Nekada je samo njihov savet dovoljan da sprečite veći problem.

Pakujte se zajedno

Deca vole da budu uključena u poslove sa odraslima. Tada imaju osećaj pripadnosti i saradnje. Dozvolite im da pakuju kutije zajedno i dajte im prostora za njihove stvari. Takođe, neka sami izaberu kutije i obeleže ih kako žele. Tako ćete i Vi lakše pakovati kutije u kamion i spremiti ih za selidbu.

Pakujte igračke kad spavaju

Deca ne vole kada im pakujete stvari a posebno kada uzimate njihove igračke. Sada, kada su zbunjeni selidbom osećaju se uplašeno jer misle da ćete im odneti stvari ko zna gde. Zato je najbolje da njihove igračke pakujete dok spavaju. Tako neće paničiti kada vide da im igračke nestaju ko zna gde.

Spremite torbu za hitne slučajeve

Selidba u Beograd s decom obično podrazumeva dugo putovanje. Deca inače teško podnose put, pa je i za ovu priliku važno pripremiti ih na pravi način. Najbolje je da imate posebnu torbu sa njihovim omiljenim slatkišima i igračkama koji će ih zabaviti u putu. Još je bolje ako sadržaj torbe biraju deca. U ovu torbu morate staviti i komplet za prvu pomoć, kao i vlažne maramice, vodu i slične stvari.

Upozorenja agencija za selidbe u Beograd

Agencije koje se bave profesionalnim pakovanjem unapred znaju šta sve može krenuti naopako prilikom ovog puta. Zato je najbolje osloniti se na njih kada se spremate za ovaj put. Mnogi od njih znaju da spreče i veće probleme a da Vi i niste svesni toga. Zato poslušajte njihove savete i pripremite se za selidbu na pravi način.

Napravite žurku

Mada nije trenutak da se veselite, jer će Vaša deca svakako biti tužna, možete ovaj trenutak iskoristiti da se malo i zabavite. To će skrenuti misli sa najtežeg posla koji obavljate a i Vašoj deci će prijati. Napravite žurku na koji ćete pozvati sve prijatelje Vaše dece. To može biti i žurka u igraonici, ali i kod kuće. Dajte Vašoj deci priliku da se oproste od svojih prijatelja.

Srećna deca

Napravite detetu oproštajnu žurku kako bi se oprostili od svojih drugova

Provodite više vremena sa detetom

Zvuči kao nemoguća misija, ali upravo sada, kada imate najviše obaveza pred selidbu s decom u Beograd, morate sa svojim detetom provoditi više vremena. Tako se neće osećati odbačeno i nervozno. Imajte u vidu da je sve ovo zbunjujuće za dete, oprašta se od prijatelja i seli na nepoznato mesto. Vaša podrška je više nego potrebna. Podelite sa detetom i svoje probleme i opišite kako se osećate. Ovo važi i za period nakon selidbe, jer će biti potrebno vreme da se dete adaptira. Na taj način smanjićete i stres kod dece tokom selidbe.

Nađite dadilju za taj dan

Kada planirate da se preselite s decom u Beograd, mnogo će lakše biti i Vama ali i detetu ako ga sklonite od gužve i nervoze. Na dan selidbe ćete pakovati kutije, trčati na sve strane, a dete samo želi da se igra. Ne samo da će osetiti Vašu nervozu već će biti i nervozno. Poštedite ga tih problema i unajmite osobu da brine o njemu.