Beogradske selidbe

Kako da se preselite iz Zemuna na Vračar sa decom?

Ako želite da se preselite iz Zemuna na Vračar sa decom najpre morate dobro istražiti oba mesta. Oba imaju svojih prednosti ali ne oslanjajte se samo na to. Deca se lako vezuju za mesto u kojem žive i ne prihvataju promene tako lako. Zato će Vam priprema i sam proces selidbe biti veoma težak. Najbolje je da poštedite sebe gde god možete, nađite dobru agenciju koja organizuje selidbe Beograd i oslonite se na nju.
Tinejdžeri

Pre nego što se preselite iz Zemuna na Vračar razgovarajte sa Vašom decom o tome

Selidba sa decom komplikovana je sama po sebi

Svaka selidba je teška i dugotrajna, ali ovde se ne radi samo o tome. Najpre morate imati razumevanja i strpljenja za svoju decu. Ne zaboravite da ćete morati da pravite pauze kada god deci bude potrebno.

  • Svaka selidba podrazumeva i veliku količinu emocija, a to je naročito teško deci – to će i Vama predstavljati najveću prepreku kod ovog preseljenja;
  • Ako želite da se preselite iz Zemuna na Vračar sa decom onda je najbolje da to izvedete što je brže moguće;
  • Način života u ove dve opštine razlikuje se u mnogim detaljima – ne planirajte da se selite ako niste pre toga dobro ispitali sve aspekte;
  • Cena selidbe svakako će biti viša nego što ste planirali, ali dobra agencija za selidbe učiniće je povoljnijom i bržom;
  • Pripremite se za moguće pauze u pakovanju i selidbi – kada se selite sa decom takva odlaganja se često dešavaju.

Pripremite se za prilagođavanje

Mada su i Zemun i Vračar urbana naselja, načini života u oba se pomalo razlikuju. Dok je Zemun smireniji i više odgovara manjem tipu naselja, Vračar je urbanizovan, naseljen visokim stambenim zgradama između koji su uske ulice. Jasno je da će Vam svakodnevica biti drugačija, a naročito način života kasnije. Zato je dobro da najpre ispitate razlike i unajmite agenciju koja organizuje selidbe Zemun tako da Vam bude prijatnija promena.

Škole i fakulteti

Mada je Vračar poznat po mnogo čemu i predstavlja gradsko jezgro, ne može se pohvaliti visokim školama i fakultetima. Ovo može biti od velikog značaja ako se spremate za selidbu sa decom. Sa druge strane, selidbe Vračar imaju smisla ako imate decu školskog uzrasta, jer se na njegovoj teritoriji nalaze dobre osnovne i srednje škole. Svakako se dobro raspitajte pre nego što se preselite ovamo.

Pakovanje i organizacija

Kao i kod svake selidbe, morate krenuti na put tek kada imate dobar plan i organizaciju. To znači da napravite plan pakovanja, listu stvari koje imate i plan selidbe. Nemojte ništa prepuštati slučaju, odnosno, spremite se i za moguće probleme. Kada se selite sa decom moguće su i neplanirane pauze, jer njima treba vremena da prihvate promenu koja ih čeka. Sve ovo mora se naći na Vašoj listi.

Dajte vremena za prilagođavanje

Deci je svaka promena teška i uglavnom teško prihvataju promene. Ukoliko požurite sa selidbom, mogu se javiti i veliki problemi. Kod dece nije retkost da se nakon velikih promena u životu jave depresija i anksioznost. Ne dozvolite da Vas selidba na bilo koji način poremeti, pa dajte deci vremena da se prilagode. Ako je potrebno napravite i pauzu kada vidite da je deci teško.

Kako da se najlakše preselite iz Zemuna na Vračar sa decom?

Nema baš pravog recepta za laku i brzu selidbu, ali je najvažnije da napravite dobar plan. Osim toga, ispitajte kako Vračar izgleda i kakav će Vam život na njemu biti. Uključite i decu u to.

Dete u igri

Važno je da odaberete i dobru školu za Vaše dete

Vračar je skuplji za život od Zemuna

Možda se tako ne čini na prvi pogled, jer su oba beogradske opštine, ali Vračar jeste daleko skuplji za život od Zemuna. Počev od cene nekretnina pa do svakodnevnog života. Ne zaboravite da će Vam režijski troškovi biti veći. Zbog toga je bolje da se dobro organizujete i pripremite za ovakvu promenu. Ako ništa drugo, u početku odvojte malo vremena i novca za prvi period.

Gužva i saobraćaj

Ako postoji nešto oko čega se svi stanovnici Beograda i Vračara slažu to je da je saobraćaj u ovom delu grada veoma stresan. Ne samo da je ovaj deo ubrzano urbanizovan prošlih godina, već je i veoma težak za svakodnevnu vožnju. Još je teže kada se spomenu ulice i parkiranje. To može otežati i Vašu selidbu, jer je skoro nemoguće parkirati kamion ili kombi u nekoj od njih. O ovome se dobro raspitajte na vreme.

Potrebno je strpljenje

Naravno da se na ovaj korak nećete odlučiti sami, odnosno, bez pomoći profesionalca. Svi koji su se selili u ovaj deo grada slažu se u tome da je neophodno unajmiti agenciju. Jedino dobra agencija može organizovati ovaj put tako da Vam bude lakše i bezbednije. Moja Selidba ima dugogodišnje iskustvo koje Vam može pomoći i u ovom slučaju.

Istražite Vračar

Mada je veoma teško reći šta Vam se može dopasti na Vračaru, dobro je da znate da ima mnogo toga što možete pronaći za sebe. Zato je za svakoga od nas savet da pre selidbe istražimo kraj u koji se selimo. Vračar je postao urbani centar grada, sa prepuno parkova i oaza za šetnju ali i mestima za izlaske i posao. Ako ništa drugo, predstavlja i istorijski deo grada, koji svakako ne bi trebalo propustiti da upoznate. Tako će Vam biti lakše da se naviknete na promene koje Vas čekaju.

Biće Vam teško da se odvojite od Zemuna

Naravno da je svakome važno da živi u mestu u kojem je odrastao, ali i promene su dobre. Zemun će Vam ostati u dobrom sećanju i ima razloga za to. Ali i selidba na drugo mesto znak je Vaše zrelosti i napretka.

Zemun ima poseban šmek

Mada oni koji žive u Zemunu tvrde da ga ne bi napustili ni u kakvim okolnostima, nekada nas život dovede dotle da moramo da promenimo adresu. Ipak, Zemun ostane svakome u lepom sećanju čak i nakon toga. Razlog je što ima lepu prirodu, vodu i kej pored koji se ne zaboravlja. Za mnoge to je mesto njihovih prvih uspomena i ono što im ostaje u srcu i nakon selidbe.

Dečje patike

Ima mnogo toga što će se Vašoj deci dopasti na Vračaru nakon selidbe

Mešavina uticaja

Mada je mnogima teško da objasne šta to tačno vole kod Zemuna, jedno je sigurno. On je prava mešavina uticaja, kulture, istorije i stanovništva. Još od najstarijih vremena ostavio je traga u istoriji, a narodi i nacije samo su se smenjivale na njegovoj teritoriji. Svi oni ostavili su traga i na arhitekturi i istorijskim spomenicima. Zato je teško odvojiti jedan detalj ovog grada koji ćete pamtiti. To je isto razlog zašto će Vam biti teško da se preselite iz Zemuna na Vračar sa decom.