Saveti i uputstva

Kako da se jeftino preselite u inostranstvo?

Suprotno od uvreženih mišljenja, moguće je da se jeftino preselite u inostranstvo. To ne samo da nije teško, već mnogi i organizuju ovakav put na jednostavan način. Stvar je u tome da se moraju organizovati dobro, informisati i uštedeti gde god je moguće. Postoji mnogo, na prvi pogled, sitnica koje koštaju mnogo i odvlače mnogo novca. Samo ako na njima uštedite možete značajno sačuvati budžet. Neke stvari ipak morate platiti, kao što je prevoz, jer Vam je potrebna profesionalna pomoć. Ipak, sa kompanijom koja organizuje kamionski prevoz Beograd na profesionalan način i po veoma povoljnim cenama možete takođe uštedeti.
Kamionski prevoz

Čak i ako želite da se jeftino preselite u inostranstvo na prevozu nemojte štedeti

Pakovanje je važno ako želite da se jeftino preselite u inostranstvo

Kada pakujete stvari ne razmišljate mnogo o načinima da uštedite na kutijama. U tom trenutku najvažnije Vam je da nađete dovoljno vremena da sve spakujete bezbedno i na vreme. Ipak, ako se samo malo potrudite možete veoma lako pronaći jeftin ili čak i besplatan materijal za pakovanje. Iako Vam se čini da je ušteda na tome mala, na kraju možete sačuvati zavidnu svotu novca.

  • Prevoz košta i na to se pripremite – ali nemojte oklevati da unajmite agenciju i platite za uslugu jer ćete sačuvati i novac i vreme zahvaljujući njihovoj pomoći;
  • Pakovanje oduzima mnogo vremena, pa odvojte vreme za to – ali ako pripremite alternativne materijale za pakovanje onda ćete značajno uštedeti novac;
  • Kada je u pitanju materijal za pakovanje onda je veoma važno da uzmete onaj koji zaista čuva Vaše stvari – dobra agencija za selidbe Vam može dati dobar materijal po povoljnim cenama;
  • Nošenje i iznošenje stvari zahteva unajmljivanje više ljudi – ali Vam tu mogu pomoći prijatelji i komšije pa ćete uštedeti i na tome;
  • U ovim situacijama obično najviše koštaju prateće usluge kao što su specijalni tereti ili zaštita a to možda možete organizovati i sami.

Koristite kutije iz prodavnice

Ako odete u bilo koju prodavnicu, naročito ako prodaje teške predmete, možete pronaći mnogo lepih i čvrstih kutija za pakovanje. Nema razloga da plaćate baš sve prilikom pakovanja, pa se oslonite i na ove alternativne metode. U većini prodavnica će Vam rado izaći u susret i dati sve kutije koje im zauzimaju magacin. Jedino za selidbe specijalnih tereta unajmite agenciju zbog specijalnih materijala za pakovanje.

Pakovanje u korišćenu ambalažu

Sigurno i Vi imate u kući prazne kutije koje su ostale nakon što ste kupili skupocene aparate ili uređaje. Obično ih ne bacamo, jer nam služe kao sigurnost u slučaju da moramo nositi uređaj na servis. Osim toga, one su zgodne za odlaganje stvari na tavanu ili podrumu. Sada je prilika da ih iskoristite. Reciklaža papira je važno za budućnost planete, a ovako i Vi možete učestvovati.

Cenjkajte se gde možete

Agencija koja organizuje međunarodne selidbe svakako ima jasno istaknute cene i fiksni cenovnik. Ne možete očekivati da ćete smanjiti troškove tek tako, običnim cenjkanjem. Šta više, ako Vam agencija i ponudi nešto tako, ne pristajte, jer to sigurno ukazuje na prevaru ili loše vođenje posla. Ali, možete pitati u agenciji na čemu sve možete uštedeti, odnosno uraditi sami, kako bi Vam taj trošak skinuli sa konačnog računa.

Selite se kada nema gužve

Sve agencije znaju kada je najveća gužva i kada treba izbegavati selidbe. Obično su to radni dani, sredina meseca i nikako vikendi. Trudite se da se pridržavate ovih pravila i kada organizujete svoju selidbu. Tako ćete izbeći čekanje, gužve i dodatne troškove.

Pomoć Vam je potrebna ako želite da se jeftino preselite u inostranstvo

I sami znate da je nemoguće ovako težak posao organizovati bez pomoći profesionalaca. Ipak, to ne znači u svemu se osloniti na agenciju. Možete i sami mnogo toga uraditi samo ako imate volje i vremena. Isto tako, sigurno je da Vaša rodbina i prijatelji žele da Vam pomognu u ovom trenutku da se na pravi način spremite za selidbu. Ne odbijajte njihovu pomoć jer Vam može značajno uštedeti novca na kraju.

Devojka pakuje odeću

Možda ne možete angažovati prijatelje za selidbu, ali za pakovanje možete

Prijatelji i komšije

Sada je prilika da se oslonite na svoje najbliže kako biste uštedeli novac. Ma gde se spremali da se selite i koliko brzo, još jedan par ruku svakako dobro dođe. Ovo je i dobra prilika da se oprostite od svojih najbližih i provedete još malo vremena sa njima.

Informišite se o svemu

Iako to neće značajno uštedeti novac, informacije o prevozu, gužvama i uštedi svakako će Vam pomoći da uštedite novac. Dobro je da imate oslonac u prijateljima i kolegama u ovom slučaju, jer dobra informacija i preporuka zlata vredi.

Ako želite da se jeftino preselite u inostranstvo uštedite najpre na prevozu

Prevoz je najvažnija ali i najskuplja stavka kada je selidba u pitanju. Veći je problem što ne možete uštedeti na njemu, odnosno, mnogo toga košta i ne možete izbeći kada organizujete selidbu. Ipak i tu možete značajno uštedeti, ako se dobro organizujete i pronađete dobru alternativu. Svakako je agencija koja nudi profesionalne usluge od velike pomoći a njene cene ne moraju biti značajno visoke.

Bolje uzmite profesionalni prevoz

Kada se selite u svom gradu ili blizu njega, onda nemate mnogo razloga za brigu. Možete organizovati sopstveni prevoz, ili čak angažovati prijatelje i njihovim kolima prevesti sve na novu adresu. Selidba u inostranstvo, međutim, veoma je komplikovana i zahtevna. Da ne govorimo o tome koliko je važno poštovati carinske propise i zakon. Zato je najbolje osloniti se na agenciju koja ima iskustva i može Vam pomoći na pravi način.

Isporuka poštom

Možda nije pravi način da se selite, ali može pomoći kada imate mnogo manjih stvari koje ne možete poneti sa sobom. Jednostavno angažujte kurirsku službu i pošaljite paket u inostranstvo. To može biti skupo, ali ako se radi o par kutija onda je jeftinije nego da se vraćate po to ili najmite veće vozilo.

Voz

Nema ničeg lošeg u tome da javnim prevozom prevezete makar deo svojih stvari

Javni prevoz

Nije baš uobičajeno, ali ima onih koji su se služili i ovim trikovima. Jednostavno je mnogo lakše da putujete vozom sa par torbi kada se selite. To je i dobar način da se jeftino preselite u inostranstvo. Ako nemate mnogo stvari da nosite sa sobom, a volite avanture i putovanja, ovo može biti sjajno iskustvo.