Saveti i uputstva

Kako bezbedno transportovati robu u zimskom periodu?

Ako želite transportovati robu u zimskom periodu na pravi način, morate najpre uzeti u obzir vremenske uslove. Zimi se mnogo toga može dogoditi i krenuti naopako. Zbog toga stručnjaci iz agencije Moja Selidba savetuju strogo poštovanje uputstava i praćenje vremenske prognoze.
Čovek pod snegom

Moguće je transportovati robu u zimskom periodu uz dobru pripremu

Kako transportovati robu u zimskom periodu?

Ima mnogo načina na koje možete prevoziti robu a da nemate problema sa robom. Najpre je važno uzeti dobar prevoz.

  • Ako želite transportovati robu u zimskom periodu tako da ništa ne oštetite, onda je najbolje da se oslonite na pouzdan transport Beograd;
  • Zimi je moguće da putevi budu klizavi i neprohodni, što dodatno otežava i usporava transport;
  • Iako su padavine moguće tokom cele godine, zimi je sneg dvostruko opasan za transport;
  • U zavisnosti od vrste robe možda ćete morati i da dodatno zaštitite stvari od kvarenja.

Prevoz

Od velike je važnost da prevoz u zimskom periodu bude pouzdan, bez obzira na stvari koje prevozite. Ukoliko se radi o manjoj količini, svakako da će Vam kombi prevoz Beograd biti daleko bolji izbor. Lako je upravljati njime, lakše se kontroliše na snegu. Da ne govorimo o tome kako je lakše parkirati manje vozilo. Naravno, za veće količine je kamion daleko bolji, što obično znači i da ćete morati da unajmite profesionalnog vozača.

Pouzdan vozač

Čak i kada mislite da umete da vozite, možda je bolje da se oslonite na profesionalce u ovoj situaciji. Kompanije koje organizuju selidbe Novi Beograd svakako će radite koristiti manje vozilo za selidbe, ali to nije uvek tako jednostavno. Nekada je bolje uzeti kamion i tako bezbedno i brzo prevesti sve što imate. Ipak, za ovo vozilo morate imati i dobrog vozača, ali i vozilo koje je provereno i bezbedno. U tom slučaju je prevoz kamionom ali uz profesionalnog vozača dobitna kombinacija.

Pakovanje ima veliki značaj

Kao i kod svakog transporta, najpre morate dobro spakovati stvari. Vodite računa da sve bude dobro zaštićeno i obezbeđeno od gubitka ili lomova.

Pakovanje

Iako je pakovanje stvari i inače veoma važno, u ovom slučaju je daleko važnije. Oni koji organizuju selidbe Beograd kažu da je od velike važnosti da imate čvrste i stabilne kutije, ali i sistem pakovanja koji neće ugroziti stvari unutra. Takođe, morate imati u vidu da su sve kutije koje pakujete neotporne na hladnoću i vlagu, pa ih morate dodatno zaštititi. Ako želite da budete sigurni u bezbednost stvari, najpre odredite kako ćete sve preneti i na koji način je najbolje da spakujete stvari.

Pahulja

Ne zaboravite da i kad nema snega, moguće su poledice i niske temperature

Mnogo velikih kutija

Iako se obično savetuje da za selidbu spremite kutije različitih veličina, sada je možda važnije da kutije budu velike. Ako je moguće, spakujte sve u što veća pakovanja, jer time štedite vreme za utovar i istovar. Ukoliko smatrate da su stvari unutra osetljive i mogu se oštetiti, zaštitite ih dodatno u kutiji. Možete dodavati specijalni stiropor u vidu kikirikija, ili uglavite peškire, krpe i ćebad. Na taj način sprečićete oštećenja, ali ćete ipak imati dovoljno prostora da se stvari ne oštete.

Zaštita

Kada već govorimo o zaštiti, od velike je važnosti da sve bude dobro zatvoreno, u slučaju da dođe u kontakt sa vlagom ili hladnoćom. Obično se za to koriste specijalne folije i pakovanja koja se obavijaju oko kutije. Iako ovo nije uvek najbolje rešenje, sada Vam može spasiti tovar. Može se dogoditi da kutije ispadnu tokom istovara, jer je zimi obično klizavo na prilazu, pa zaštitite stvari unutar kutije od lomljenja. Ako je ikako moguće, sprečite da se kutija otvori.

Osetljive i skupe stvari

Iako se obično radi o predmetima koji su skupi ali i glomazni i kabasti, pa se moraju prevoziti kamionom. Idealno bi bilo kada biste mogli da jednu po jednu stvar prevozite uz nadzor, ali to nije uvek moguće. Potrebno je da imate i više ljudi i prevoznih sredstava, a to nije nimalo praktično niti isplativo. Zbog toga je neophodno da naučite kako da zaštitite stvari od gubitka i lomljenja bez obzira koliko su skupe. Najpre uzmite dobar materijal za pakovanje, a onda i dobar prevoz. Veoma skupe predmete možete i osigurati za svaki slučaj.

Pripremite se za moguće opasnosti

Mada je svakome važno da ima dobar prevoz, moguće je doživeti neprijatnosti i pored dobrog transporta. Pre svega poslušajte šta o tome kažu profesionalci.

Skladište

Tokom zime je nekada potrebno da sačuvate stvari u skladištu, dok ne stignu na red za transport. U tom slučaju morate uložiti dodatni napor da ih zaštite i tokom transporta i skladištenja. Isto tako, potrebno je zaštititi i samo skladište i omogućiti dobar prilaz prevoznom sredstvu. Sve su to detalji koji čuvaju Vaše predmete od lomljenja i gubitka. Ne zaboravite da sve ovo mora biti i dodatno zaštićeno od prašine, vlage ili hladnoće.

Pazite se klizavih kolovoza

Jedna od najvećih opasnosti tokom zimskog perioda je klizav kolovoz. Ima mnogo razloga zbog kojih je važno voziti pažljivo čak i kada nam se čini da put nije tako loš. Ipak, mnogi zaboravljaju da je moguće da klizavo bude i na prilazu skladištu i ostalim objektima. U tom slučaju je važno da radnici koji unose i iznose robu budu posebno obazrivi i spretni, kako bi sprečili padove i lomove. Nije loše da pospete prilaz solju za puteve, koji će Vam pružiti dodatnu zaštitu i sigurnost.

Moguće vejavice

Iako su vremenske neprilike moguće tokom cele godine, zimi je posebno teško transportovati robu. Zbog mogućih vejavica, morate biti dodatno obazrivi. Počev od problema sa velikom količinom padavina koje drastično smanjuju vidljivost, pa do visine snežnog pokrivača. Zbog toga je najbolje da pratite vremensku prognozu i planirate prevoz prema tome, koliko je moguće, naravno.

Zavejana ulica

Zimi su i veće gužve na ulicama zbog snega

Kvarljiva roba

Bez obzira koje doba godine je u pitanju, svakako da morate zaštititi robu od kvarenja tokom puta. U ovome ste možda i malo zaštićeni, jer je zimi teže da se namirnice kvare, ali nemojte se previše opuštati. I tokom hladnih dana moguće je da se hrana pokvari ili još gore, zamrzne, što je dodatno oštećuje. Slično je i sa drugim vrstama robe, jer i odeća kao i elektronski aparati mogu pretrpeti ozbiljna oštećenja. Zbog toga je bolje transportovati robu u zimskom periodu tek nakon ozbiljne pripreme.