Saveti i uputstva

7 razloga da unajmite agenciju za međunarodnu selidbu

Ima mnogo razloga da unajmite agenciju za međunarodnu selidbu čak i kada mislite da za tim nema potrebe. Agencija ima sigurno mnogo više iskustva a radnici mogu predvideti i najsitnije probleme. Ako uz to odaberete profesionalnu agenciju sa iskustvom kao što je Moja Selidba nećete imati problema oko same organizacije.
Čovek na aerodromu

Zaobići ćete mnogo probleam ako unajmite agenciju za međunarodnu selidbu

Zašto da unajmite agenciju za međunarodnu selidbu?

Iako je razloga za saradnju sa agencijom mnogo, neki od njih su na prvi pogled očigledni. Pre svega, agencija ima mnogo više iskustva i znanja. Tu je i problem sa opremom koju Vi svakako nemate a agencija ima. Pored toga, možete se osloniti na profesionalce u svakom trenutku.

  • Angažovanje agencije za selidbu može biti daleko jeftinije nego što mislite;
  • Ako želite da uštedite vreme potrebno za selidbu angažujte agenciju sa iskustvom;
  • Organizacija internacionalne selidbe nije laka i obično samo profesionalci mogu da je pripreme na pravi način;
  • Nekada je bolje da unajmite agenciju za međunarodnu selidbu kako biste izbegli problem sa dokumentima;
  • Niko ne voli pakovanje a u ovom slučaju ono je još teže pa se oslonite na profesionalce.

Prevoz

Jedan od razloga zbog kojih je neophodno da unajmite agenciju je svakako prevoz. Teško da ćete moći sami da organizujete kvalitetan i profesionalan kombi prevoz iz Nemačke za Srbiju. Ne samo da je potrebno da imate dobro vozilo, već je neophodno obezbediti i dobrog vozača. U svakom slučaju, moraćete da pronađete ljude koji će Vam pomoći i prilikom utovara, odnosno, parkiranja na pravo mesto. Zbog svega toga agencija je obavezna kada je u pitanju međunarodna selidba.

Zaštita stvari

Iako mnogi smatraju da je transport za inostranstvo težak najviše zbog pakovanja i utovara, od velike je važnosti i da posvetite pažnju zaštiti. Mnogi zaborave da je zaštita važna i kada se izvodi demontaža i montaža nameštaja jer se nameštaj rastavlja na manje delove. U svakom slučaju, agencija ima profesionalce koji imaju iskustva i znaju svoj posao. Neki od njih moći će i da Vam daju savet o tome kako da se najbolje organizujete.

Organizacija

Naravno da ćete organizovati svoju selidbu na najbolji mogući način, ali nekada nije dovoljno samo to. Možda će Vam biti potrebno da neke stvari sklonite privremeno u skladište. Zato se raspitajte gde je najbolje skladište Beograd, cena može biti i pristupačnija nego što mislite. U svakom slučaju, agencija je mesto koje Vam može ponuditi najbolje uslove ali i obezbediti lokaciju koja će Vam najbolje odgovarati.

Pakovanje

Možda Vam se čini da pakovanje ne oduzima toliko vremena i da možete pronaći vremena da se spakujete. Ipak, pakovanje ne zahteva samo vreme već i iskustvo i znanje. Ako želite da se spakujete na pravi način, onda je najbolje da imate pomoć. Profesionalci iz agencije Vam mogu pomoći da se organizujete na pravi način, ali i sigurno mogu sve da organizuju daleko brže. Ako imate osetljive ili veoma vredne stvari najbolje je da se oslonite na ljude od iskustva.

Dokumenta

Sigurno je da je put u inostranstvo posebno zahtevan najviše zbog dokumentacije koju morate spremiti. Trebalo bi da bude lakše zahvaljujući internetu, jer tu svakako imate mnogo informacija ne jednom mestu. Ipak, nekada se može dogoditi da dokumenta koja pripremate ne budu tako jednostavna. Teško je dobiti vizu, a i kovid mere su drugačije u svakoj državi. Najbolje bi bilo da se u ovome oslonite na agenciju.

Novac

Mnogi se plaše da angažuju agenciju smatrajući to velikim troškom. Tačno je da ćete agenciji morati mnogo toga da platite i sigurno da će koštati nešto više. Ipak, ima mnogo neplaniranih troškova koji mogu nastati tokom međunarodne selidbe. Neke od njih moraćete da pokrijete iz budžeta koji ste odredili za selidbu. Još je veći problem kada morate da organizujete selidbu uz pomoć prijatelja koji svakako moraju da se odreknu svog slobodnog vremena zbog Vas. Moraćete i da im platite obrok za taj dan, ali i mnoge druge pogodnosti. Zbog svega toga Vas selidba može koštati i više nego da angažujete agenciju.

Vreme

Kada se spremate sami za jedan ovakav put, sigurno je da ćete imati mnogo toga da pripremite sami. Budući da nemate iskustva u ovim poslovima može se dogoditi da jednostavno izgubite dosta vremena na pripreme. Zbog svega toga je bolje da angažujete agenciju koja će svakako svojim iskustvom pomoći da sve bude kako treba. Nemojte zaboraviti da agencija ima i više radnika na raspolaganju nego Vi. Osim toga, možete proveriti vremenske zone svuda u svetu bez mnogo pretraživanja.

Kako započeti saradnju sa agencijom?

Svaka agencija ima svoju politiku poslovanja, pa je neophodno da se dobro raspitate o tome. Sigurno je da će i radnici u agenciji rado objasniti sve što Vam je potrebno da znate.

 

Devojka u gradu

Najlakši način da se adaptirate nakon selidbe iz Nemačke je da prihvatite ove promene

Izaberite dobru agenciju

Nije dovoljno samo izabrati agenciju za svoju međunarodnu selidbu. Najvažnije je da to bude agencija od poverenja. Neke od njih sigurno imaju veliko iskustvo i znanje, pa je uvek bolje osloniti se na njih. Sa druge strane, neke agencije su veoma loše, pa saradnja sa njima može biti i loša po Vas. Zbog toga birajte agenciju sa iskustvom i visoko profesionalnu.

Preporuka

Kao i u mnogim drugim situacijama uvek je bolje odabrati agenciju koja ima sve što Vam je potrebno za ovaj posao. Ipak, teško je sam proceniti šta je dobra agencija. Obično je daleko bolje i lakše da angažujete agenciju koja ima dobre preporuke, jer klijenti preporučuju dobru agenciju iz iskustva. U ovom slučaju možete pogledati sajtove na internetu, ali i forume i društvene mreže, jer ćete tu pronaći iskustva ljudi sa agencijama.

Poslušajte savete profesionalaca

Kada je u pitanju saradnja sa profesionalcima ima mnogo toga što morate uraditi pre nego što posao počne. Pre svega odredite sami šta Vam je potrebno i zašto Vam je potrebna pomoć agencije.

Šešir

Definišite šta želite od agencije i selidbe pre nego što ih unajmite

Definišite potrebe

Nekada nam neće odgovarati agencija koja je odgovarala drugima. Mnogo je razloga za to, ali najčešći razlozi su što nemamo svi iste potrebe i očekivanja od agencije. Neki bi više voleli da se brzo spakuju, drugi veliku pažnju poklanjaju prevozu. Zbog svega ovoga je najpre važno da pre nego što unajmite agenciju za međunarodnu selidbu prvo definišete šta Vam je zaista potrebno.

https://unsplash.com/photos/uE2T1tCFsn8

https://unsplash.com/photos/jbQvJx2EWnU

https://unsplash.com/photos/TVllFyGaLEA

https://unsplash.com/photos/IPpyTNRWqu4