Beogradske selidbe

10 najromantičnijih mesta u Beogradu

Ako ste jedan od romantičnih ljudi, onda će Vas zanimati koja su mesta među 10 najromantičnijih mesta u Beogradu. Možda će Vas neka od njih iznenaditi, a možda za neke niste ni čuli. Ipak, većina Vam je sigurno poznata, pa ne oklevajte da se i preselite ako treba. Agencija Moja Selidba će Vam u tome pomoći na pravi način.
Dvoje zagrljeni

Uz pravu osobu svako mesto je jedno od najromantičnijih mesta u Beogradu

Kalemegdan je na prvom od 10 najromantičnijih mesta u Beogradu

Ne možemo zaobići ovu poznatu srednjovekovnu tvrđavu, simbolu Beograda, kada govorimo o romantici. Neka mesta su obeležje srednjovekovne gradnje, druga su prave oaze prirode. I mesta oko Kalemegdana takođe su veoma romantična i fotogenična.

  • Mnogi smatraju da je od najromantičnijih mesta u Beogradu najlepša su ona u prirodi – zato najpre pogledajte njih;
  • Beograd je poznat po svojoj istoriji, zbog čega možete posetiti mnogo mesta sa ovakvom tematikom;
  • Većina romantičnih mesta poznata su i širom sveta kao simboli Beograda;
  • Ako volite da fotografišete, onda su ova mesta pravi izbor za Vas;
  • Mnogi se i presele na mesta koja smatraju romantičnim, pa kombi prevoz Beograd ima pune ruke posla.

Kalemegdan

Nemoguće je započeti spisak najromantičnijih mesta koja se nalaze u Beogradu bez njegovog glavnog obeležja. Kalemegdan je poznata i istorijski važna tvrđava koju godišnje poseti na hiljade turista. Da li zbog srednjovekovnih zidina, zelenila ili fascinantnog pogleda na Dunav i Savu, Kalemegdan je najfotografisanije mesto u Beogradu. Možda ste i videli kako je pre nekoliko godina neko slučajno uslikao par koji je upravo pred prosidbom. Ako želite da živite u ovom delu grada, agencija koja ima iskustva u organizovanju selidbe Beograd će Vam pomoći.

Saborna crkva

Još jedno mesto koje turisti vole da slikaju, a nalazi se upravo u blizini Kalemegdana. Teško je reći šta je to što ljude privlači ovom mestu. Sigurno je da svako ko prođe pored nje ostane zadivljen njenom arhitekturom i velikim dvorištem iza. Ipak, nije lako preselite se u ovaj deo grada, pogotovo ako dolazite sa druge strane Dunava i Save. Zato je prilikom selidbe dobro da unajmite agenciju sa iskustvom u organizovanju selidbe Novi Beograd. Na taj način izbeći ćete stres i žurbu.

Knez-Mihajlova

Kao jedan od najpoznatijih delova grada, ali i simbola turističke ponude Beograda, Knez-Mihajlova postala je popularno mesto za šetanje. Nekada prava ulica, od 80-ih zatvorena za saobraćaj i danas možemo uživati u šetnji i fotografisanju. Ona je sačuvala veliki deo stare arhitekture, zbog čega je i strani turisti vole. Budući da izgleda kao velike ulice i šetališta u gradovima Evrope, može se reći da je osvetlala obraz nama ostalima. Postoje mnogi ćoškovi i sporedne ulice u kojima se osećate kao da ste otišli u neko drugo vreme. Ako želite ovde i da živite, onda su kombi selidbe najbolje rešenje, zbog gužve u parkiranju.

Dvoje u šumi

Uvek je romantično kada odete u prirodu

Uživajte u romantici u prirodi

Za mnoge je priroda ono mesto koje predstavlja romantiku i udobnost. Ako ste i Vi među njima, ne brinite. Beograd ima nekoliko oaza prirode u kojima možete uživati.

Topčider

Poznat kao nekadašnje mesto za gospodu i bogate trgovce, sa prelepim vilama i kućama, danas je to mesto u kojem se organizuju venčanja i proslave. Razlog je veoma jednostavan, ovo je mesto sa prelepim pejzažima i parkom koji je teško zaboraviti. U Topčiderskom parku se nalazi i konak kneza Miloša i najstariji hrast u Beogradu koji pruža fantastičan hlad.

Avala

Možda i niste razmišljali da Avala i toranj mogu biti romantično mesto, ali fotografije prosidbi sa ovog mesta govore drugačije. Ovo je mesto sa koga se pruža fantastičan vidik na okolinu Beograda, što je mnogima dovoljan razlog da ga proglase romantičnim mestom. Pored toga, na Avali se nalazi prelepa šuma, ali i spomenik Neznanom junaku, gde možete napraviti prelepe fotografije.

Botanička bašta

Kao jedno od mesta koje je prvenstveno muzej i uzgajivačnica biljaka, Botanička bašta je prvenstveno mesto za učenje o biljkama. Međutim, ona je i više od toga, jedna prava mala oaza u velikom gradu. Poslednjih godina uradili su mnogo na svojoj promociji, pa se ovde organizuju i prijemi i degustacije vina. Isto tako, posebni delovi uređeni su tako da predstavljaju tematske oblasti. Ako volite da se fotografišete, posetite Jevremovac i uživajte u prirodi.

Zvezdarska šuma

Sigurno je da ste već razmišljali da oko organizacije selidbe Zvezdara unajmite profesionalnu agenciju. Ako i pored toga želite da otkrijete šta sve ovaj kraj nudi, najpre obiđite Zvezdarsku šumu. Osetićete se kao da ste izašli iz grada i otišli u prirodu. Iz nekog razloga, ovo mesto važi za jedno od romantičnijih, naročito ako organizujete piknik i šetnju preko celog dana. Priroda je uvek dobar izbor ako želite da se odmorite.

Reka je mesto na kojem je svima prijatno

Teško je zaobići reku kada govorimo o romantičnim mestima, jer pored nje svi uživaju. Reka je podjednako prijatna i za odmor i relaksaciju, pa ne oklevajte da je povremeno posetite.

Dvoje pored reke

Ako ne znate kuda na romantično mesto, pored reke je uvek dobro

Dunav i Sava

Za mnoge je jedino romantično mesto reka, pa nije slučajno da se mnoga lepa mesta te vrste nalaze upravo na Dunavu i Savi. I Vi možete uživati u njemu na nekom od splavova, ili jednostavno na keju. Dobra vest je da je veliki deo obale potpuno uređen, tako da možete bez problema da se prošetate bilo gde. Vodite računa da nekim mestima možete prići samo sa obale, pa iznajmite pouzdan čamac. Sa druge strane, možete popiti piće i ručati na nekom od splavova i uživati u reci.

Splavovi i kej

Kada govorimo o splavovima, poslednjih godina oni su izašli na loš glas zbog glasne muzike i problema koje su imali sa bezbednošću. Ipak, to je prošlost i sada možemo reći da su splavovi prava mesta za prave ljubitelje reke. Bilo da se odlučite da na njima ručate ili izađete, na splavovima je uvek zabavno i prijatno. Osim toga, nešto mirnija mesta i privatni splavovi koje možete da iznajmite prava su romantična mesta za dvoje.

Promenada

Možda ste od onih koji vole gužvu i mesta koja posećuje veliki broj ljudi. Ako jeste, onda će Vam Promenada na Beogradu na vodi biti veoma privlačno mesto. Možda nije na prvom mestu najromantičnijih mesta u Beogradu, ali je svakako mesto koje ima svojih kvaliteta. Blizina reke i prelepo uređeno šetalište lepa je prilika da ovde dođete sa svojom partnerom.