Beogradske selidbe

Vodič za najbolje restorane Beograda

Ako tražite najbolje restorane Beograda, pogledajte listu koju smo napravili nakon malog istraživanja po sajtovima i društvenim mrežama. Restorani koje smatramo dobrim moraju imati i dobru hranu ali i ambijent i naravno ljubazno osoblje. Sve to, još dopunjeno i živom muzikom, čini jedan restoran veoma popularnim mestom. Ako ste se zbog ove liste odlučili za selidbu u Beograd ili neki njegov deo, ne morate to organizovati sami. Agencija Moja Selidba će Vam pružiti svu potrebnu pomoć i podršku.
Tanjir sa specijalitetom

Ako želite da probate najbolje restorane Beograda pitajte Beograđane šta vole

Uz najbolje restorane Beograda uvek ide i živa muzika

Uživanje u hrani je jedno, ali ako uz to možete i da se proveselite i pevate, onda su restorani sa muzikom prava stvar. Odabrali smo nekoliko najpoznatijih gde je uvek provereno dobar provod.

  • Hrana je uvek na prvom mestu ako tražite najbolje restorane Beograda – izdvojili smo najbolje za listu;
  • Mada dobar restoran mora biti i nešto skuplji, to ne znači da cene ne mogu biti privlačne većem broju ljudi;
  • Pravi restoran drži do sebe i svoje usluge, pa možete biti sigurni da će biti prijatni u razgovoru sa Vama;
  • Mnogi restorani u Beogradu drže do tradicije zbog čega su veoma privlačni turistima ali to ne mora biti pravilo;
  • Nakon što ste završili mučan deo selidbe i kombi prevoz Beograd Vam doneo stvari na novu adresu, pronađite restoran na lokaciji koja je blizu Vašeg novog stana.

Tri šešira

Jedna od kafana za koju ste sigurno čuli čak i ako niste nikada bili u Beogradu ili izlazili u kafane. Kao tradicionalno mesto na koje izlaze boemi već decenijama, ne možete ga zaobići kada birate mesto za izlazak. Ovo mesto idealno je i ako volite da večerate uz zvuke tambure, jer ima živu muziku. Osim toga, ovde izlaze glumci i pravi ljubitelji kafane, a možete uživati u tradicionalnom meniju. Konačno, ako ste se pri kraju selidbe Beograd, ovo je mesto koje će Vas odmoriti svojom jednostavnošću i otvorenošću prema gostima.

Dva jelena

Još jedan restoran iz srca Skadarlije, autentičan ali i jednostavan, sa veoma dugom tradicijom usluživanja gostiju. Pored tradicionalnog menija, ovde možete naći veoma prijatan ambijent, ljubazno osoblje i goste koji kao da uživaju u svakom trenutku. I ovaj restoran ima živu muziku, a posećuju ga i viđeniji ljudi grada. Ipak, možda je najbolje u ovom restoranu što je veoma opušten, jednostavan a opet ima dušu. Kada se završi komplikovan proces kombi selidbe i tražite mesto za opuštanje, ovaj restoran je pravo mesto za to.

Mala Kolubara na reci

Ako ste se odlučili da nakon uspešne selidbe Novi Beograd odete sa porodicom negde na ručak ili večeru, onda je ova kafana pravo meso za Vas. Ljubitelji reke uživaće u ovom ambijentu, ali i svi ostali. Pored ljubaznog osoblja koje će Vas dočekati i ispratiti sa osmehom, tu su i visoko kvalitetni kuvari koji spremaju samo tradicionalne recepte. Stav osoblja i vlasnika ovog restorana je da su svi gosti istovremeno i prijatelji, pa se u skladu sa tim i ponašaju.

Restoran

Ukoliko volite dobru hranu, pogledajte gde je možete naručiti

Hrana mora biti ukusna ali i raznovrsna

Svaki restoran koji drži do sebe neće dozvoliti da gosti odu nezadovoljni hranom. Zato smo odabrali restorane koje gosti preporučuju po kvalitetu jela ali i raznovrsnosti menija koja nude.

Pahuljica

Na samom obodu Zvezdarske šume, u prirodi i veoma prijatnom i mirnom delu grada nalazi se restoran nežnog i intrigantnog imena. U ovom restoranu možete provesti prve dane nakon završene selidbe Zvezdara jer će Vam njihova kuhinja pružiti komfor i relaksaciju. Osoblje restorana neguje kult bakine kuhinje, zbog čega će Vam se svaki obrok ovde činiti da je kao kod bakine kuće. I ovaj restoran uveseljava goste živom muzikom, zbog čega je njihova popularnost velika.

Trandafilović

Ako volite stare i poznate kafane, onda ne smete propustiti da svratite i u ovaj objekat kada se nađete na Vračaru. U mirnom delu grada, u pravoj domaćinskoj atmosferi, ovaj restoran nudi veoma prijatnu uslugu svojim gostima. Odlikuje ga domaćinska atmosfera, ljubazno osoblje i kvalitetna kuhinja. Ako volite da sedite u bašti, ispred je veliki platan koji pruža neverovatan hlad svojim gostima.

Zlatar

Čuli ste za planinu, ali niste možda znali da deo nje i njene ponude možete dobiti u samom centru Beograda. Nije slučajno što se restoran tako zove, jer pruža pravi ambijent planine Zlatar. Svakoga dana na ovu adresu stižu proizvodi direktno iz zlatarskog kraja, pa ovde možete pojesti pravo sušeno meso, sjenički sir i mnogobrojne salate i variva. Prava prilika za one koji vole domaće etno restorane.

Oliva

Nismo zaboravili i one koji odstupaju od tradicionalne kuhinje i poimanja restorana. Oliva je veganski restoran na Novom Beogradu, ali i mnogo više od toga. Misija restorana je promovisanje zdrave hrane i ukusnih veganskih proizvoda. Ako niste sigurni da li je ovo „Vaša šolja čaja“, ništa Vas ne košta da probate makar jedan obrok. Osoblje restorana tvrdi da ćete se nakon njega često vraćati.

I ambijent mora biti prijatan ako želite dobar provod

Nekada nam je samo potrebno da sednemo negde gde se možemo opustiti ali i uživati u pogledu i okolini. Neki restorani ulažu mnogo u atmosferu i ambijent, pa nije loše da i njih spomenemo.

Restoran sa barom

Neki restorani neguju poseban etno ambijent i hranu

Bahus Inn

Restoran neobičnog imena, ali vrlo jednostavne pojave i odlika. Nalazi se na Zemunskom keju što je dovoljno da zamislite u kakvoj atmosferi se ovde može ručati. Pored toga što je napravljen u modernom stilu, restoran nudi razne specijalitete internacionalne kuhinje. Idealno mesto ako želite da povedete goste iz inostranstva na ručak ili jednostavno želite da probate razna nova jela.

Gradonačelnik

Nemojte da Vas zbuni naziv ovog jela, restoran nije neko specijalno diplomatsko mesto, već vrlo pristojan i privlačan klub-restoran. U njemu možete ručati ili svratiti na užinu sa posla, a nudi više različitih specijaliteta iz svih krajeva Srbije. posebno je lepo sedeti u ovom restoranu jer je atmosfera vrlo prijatna i umirujuća.

Kovač

Sagrađen na mestu nekadašnje kovačnice na Voždovcu, ovaj restoran kao da se trudi da zadrži duh starog zanatlijskog Beograda. Uređen je u tradicionalnom duhu, sa domaćinskom atmosferom i veoma lepim etno detaljima. Posebno je dobar izbor za one koji vole tradicionalna jela, pa se i našao na listi koja okuplja najbolje restorane Beograda.