Beogradske selidbe

Vodič za selidbu s bebom u Beogradu

Sigurno je da imate mnogo pitanja pred selidbu sa bebom u Beogradu. Neka od tih pitanja odnose se na pakovanje i organizaciju selidbe, dok su druga vezana za samu bebu i njeno ponašanje.

Ipak, ne brinite, sve je moguće uz profesionalce iz agencije Moja Selidba i Vašu pripremu. Vodite računa o tome da bebine potrebe moraju biti na prvom mestu.
Srećna beba

Važno je da selidbu s bebom u Beogradu organizujete tako da beba ne oseti promenu

Priprema za selidbu sa bebom u Beogradu

Od velike je važnosti da se dobro pripremite za ovaj put jer on zahteva Vašu punu pažnju. Pre svega, ponesite sve što možete sa sobom i potrudite se da bebino raspoloženje uvek bude dobro.

  • Najveći problem kada organizujete selidbu sa bebom u Beogradu je nervoza što se može veoma često dogoditi;
  • Sa bebom ćete uvek imati mnogo stvari zbog čega će Vam biti potrebno više vremena i organizacije oko pakovanja;
  • Trudite se da budete što je moguće bliži svakodnevnim navikama i da ne menjate previše svakodnevne navike;
  • Bilo bi najbolje da se odmah priviknete na nov život i uvedete bebu u svakodnevnicu na novoj adresi već od prvog dana;
  • Sam prevoz može biti težak za bebu pa unajmite profesionalan transport Beograd za ovu selidbu.

Torba za prvu pomoć

Oni koji imaju malu decu već znaju da ne smeju poći ni na putovanje ni kratkotrajne obilaske bez velike torbe ili ranca u koji staje sve što im može trenutno zatrebati. Ova torba je sada još i malo veća jer morate spremiti stvari i za prvu noć.

Ne možete znati koliko dugo ćete čekati da se raspakujete, pa je ova torba velika pomoć. Sve što stavljate u kombi prevoz Beograd može doći na Vašu adresu tek posle nekoliko sati ili dan. U torbi koja Vam je pri ruci bi trebalo da se nađe sve što Vam treba za nekoliko dana, uključujući i garderobu, lekove i hranu.

Planirajte više vremena

Čak i kada planirate da se selite sami možete naići na brojne prepreke i probleme. Nekada je potrebno mnogo više vremena za pakovanje, nekada ćete naići na prepreke koje niste planirali. Zamislite koliko je samo problema moguće da se dogodi kada ste sa detetom. Zbog toga stručnjaci savetuju da pre nego što krenete u avanturu selidbe Novi Beograd isplanirate nešto dužu pripremu.

Unajmite dadilju

Deluje kao suvišni i bespotrebni trošak, ali imati pri ruci osobu koja će pričuvati dete može značajno pomoći. Šta više, to i ne mora biti plaćena dadilja ako imate osobu od poverenja da Vam pomogne. Dovoljno je da hrani, presvlači i uspava dete dok se Vi bavite hitnijim stvarima.

Ova osoba može i odvesti dete u šetnju ako primetite da postaje nervozno i tako Vam dati nekoliko sati mira.

Beba zeva

Važno je da beba zadrži svoju rutinu tokom selidbe

Hranjenje

Kada već govorimo o hranjenju, za bebu je od velike važnosti da se držite ustaljenog rasporeda. Deca i inače ne vole promene u rutini, a hrana je ipak nešto i više od toga. Ako je dete gladno, odmah ostavite sve što imate i posvetite se njemu.

U ovim danima kada organizujete selidbe Beograd možete se držati i hrane koju Vaše dete voli ali i one koja se može lakše spremiti. Nemojte da Vas grize savest zato što grejete kašicu iz teglice ili spremate kupovnu hranu.

Sama selidba je drugačija

Kao što možete i pretpostaviti, selidba je sama po sebi veoma teška, a sa detetom je i dodatno otežana. Ima mnogo razloga zbog kojih je potrebno da se dobro pripremite, potpuno drugačije nego što biste inače.

Držite se uobičajenog rasporeda

Kao i kod svakog drugog putovanja ili promene svakodnevice, deca će najpre osetiti promenu. Čak i kada se radi o bebi, onda takođe može osetiti da nešto nije kako je inače navikla. Za razliku od odraslih, beba može veoma burno reagovati i tako Vam praviti probleme i pauze. Zbog svega toga je važno da se držite rasporeda na koji je navikla, koliko god je moguće. Neka spava u svoje uobičajeno vreme, u isto vreme se hrani i šeta.

Dajte omiljene stvari

Svako bi želeo da mu stresan period prođe koliko god je moguće lakše. I odrasli vole da takve trenutke učine prijatnijim pa počaste sebe stvarima koje vole. Zbog toga je preporučljivo da i svojoj bebi učinite prijatnijim selidbu koliko god je moguće. Pored omiljene hrane neophodno je da sve vreme uz nju budu omiljene igračke. Imajte to u vidu kada pakujete ostale igračke i ono što koristi svakodnevno ostavite po strani.

Beba sa igračkama

Okružite bebu omiljenim stvarima i igračkama

Prošetajte

Kada vidite da postaje nepodnošljivo i da je beba nervozna napravite pauzu ali najpre proverie koliko beba sme da bude napolju. Idealno je da u ovom trenutku prošetate. Ovo će pomoći i Vama i Vašoj bebi.

Boravak na vazduhu svakako pomaže da se osetite prijatnije, smirite i napunite baterije. Zbog svega ovoga je i preporučljivo da odvojite više vremena za selidbu jer će Vam trebati više ovakvih pauza.

Poslušajte savete stručnjaka

Mnogi smatraju da je selidba sa detetom još samo jedan mali napor koji će napraviti kada organizuju preseljenje. Ipak, u ovom slučaju mogu se javiti brojni problemi pa se pripremite na vreme.

Pravite pauze

Pauze ne morate praviti samo zbog šetnje. Slobodno pustite da stvari slegnu i napravite pauzu kada god osetite da ste nečim uznemireni. Naročito je važno da ne budete previše nervozni jer ćete to preneti i na bebu, a sigurno je da ni Vama neće biti prijatno.

Dajte sebi odmor kada god osetite da je potrebno i nećete izgubiti mnogo. Čovek je svakako produktivniji kada je smiren a ne kada je nervozan.

Birajte vreme kada ćete se seliti

Budući da imate bebu sa sobom, nemojte kretati u ovu avanturu bilo kada. Odrasli i mogu izdržati da čekaju u redovima u saobraćaju, ali bebe vrlo lako postanu nervozne. Njihova nervoza preneće se i na Vas. Zbog toga organizujte prevoz kada nema mnogo saobraćaja na ulicama.

Može to biti rano ujutru, vikendom ili praznicima, kada nema mnogo automobila. Svako drugo vreme može biti problematično i rizikovaćete da se zaglavite u gužvi.

Dajte vremena za navikavanje

Iako ste organizovali selidbu sa bebom u Beogradu nemojte da Vas to zavara. I bebe osećaju promenu rutine ali i prostora u kome žive. Svakako će osetiti da su u sasvim drugačijem ambijentu.

Sve to može izazvati velike probleme u prvim danima, zbog čega je dobro da se pripremite na vreme. Ne očekujte da se navikne na promenu odmah, već dajte vremena i sebi i bebi da prihvati novi dom.