Saveti i uputstva

Sve prednosti selidbe kamionom

Postoje mnoge prednosti selidbe kamionom i mnoge od njih su očigledne. Ne samo da imate mnogo više prostora, već taj prostor daje mnogobrojne druge prednosti. Imaćete mogućnosti da bolje zaštitite stvari, da se brže spremite za selidbu, manje puta vraćate po još stvari. Naravno, uz sve to je najvažnije da angažujete agenciju koja organizuje kamionski prevoz Beograd po povoljnoj ceni i profesionalno.
Kamion ispred stovarišta

Lakoća utovara je jedna od prednosti selidbe kamionom

Koje su prednosti selidbe kamionom?

Mada za mnoge od ovih prednosti i sami znate, nekada je neophodno podsetiti šta je to što Vam može učiniti ovaj proces lakšim. Pre svega, veličina vozila je najvažnija, ali ne tako da Vam ovaj prevoz bude preskup. Važno je da sami definišete šta Vam je od prednosti važno i prema tome odlučite.

  • Ako bi trebalo nabrojati sve prednosti selidbe kamionom onda bi svakako trebalo krenuti od prostora – kamion je veći i prostraniji;
  • Kada je u pitanju selidba onda nam je prvo na pameti praktičnost – kamion se lakše utovaruje;
  • Svakako da će Vam najvažnije prilikom selidbe biti brzina – tražite vozilo koje se brzo utovaruje i time ne oduzima vreme;
  • Ne zaboravite da agencija za selidbe ima svoju cenu koja postaje veća ako koristite veće vozilo;
  • Manje vraćanja po još kutija i stvari znači uštedu vremena – a to je od najveće važnosti kada se spremate za selidbu.

Ušteda vremena

Ako uzmemo u obzir da ćete kamion samo jednom napuniti i odvesti stvari, onda je jasno da je ovaj vid prevoza velika ušteda. Osim toga, ne zaboravite da je kamion daleko lakše napuniti nego manje vozilo. Agencije za selidbe specijalnih tereta vrlo dobro znaju ovu prednost. Ima mnogo više prostora za manevar, a i nije potrebno tako precizno pakovati i gubiti vreme na traženje mesta za svaku kutiju. Sve ovo može Vam drastično ubrzati pakovanje i selidbu.

Manje vraćanja

Kada su u pitanju međunarodne selidbe, jasno je da Vam je ova prednost od velike važnosti. Ipak, čak i kada se selite negde u blizini, daleko je bolje praviti što manje povrataka. U tom slučaju imaćete mnogo više vremena za pakovanje i selidbu. Ne samo da ćete poštedeti sebe stresa, već ćete imati i mnogo više vremena za odmor i smirivanje od tereta koji selidba nosi.

Prostor

Kada selite čitav dom, onda Vam svakako treba više prostora. Ako uzmete manje vozilo, onda ćete ne samo imati problema da se spakujete, već ćete morati da stalno kalkulišete i pravite kombinacije kako biste pravili što manje povrataka. Ne samo da imate mnogo prostora za pakovanje, već možete na najbolji način spakovati kutije i nameštaj tako da se u putu ne oštete.

Sigurnost

Jasno je da sve što želite kada se selite da Vam svi komadi nameštaja ostanu neoštećeni. Za mnoge je selidba prava noćna mora baš zbog ovog problema. Srećom, tu su profesionalci u agencijama koji znaju posao i kako da zaštite Vaše stvari od lomova. Ipak, od velikog je značaja i vozilo. Ne samo da štiti Vaše stvari, već ćete imati i mogućnost da u njega spakujete i cele komade nameštaja, bez rastavljanja, što je velika prednost.

Bezbednost

I Vama je potrebno da se zaštite kada se spremate za selidbu. Imaćete mnogo toga što ćete nositi sa sobom, a u svoj toj gužvi ponekad se dešavaju i povrede. Još je teže kada imate malo vozilo u kome ne možete ni da se okrenete kako treba, ili postoji opasnost da Vam stvari padnu na glavu. Veliko vozilo sprečava sve ove probleme i štiti Vašu bezbednost.

Kamion

Uz pomoć kamiona ćete brže preneti stvari na novu lokaciju

Lakši utovar

Mada je ovo posao za agenciju ili Vaše prijatelje koji Vam pomažu, Vi svakako morate brinuti o tome na koji način će se Vaše vozilo utovariti i u kom vremenu. Sve to će Vam mnogo značiti i kasnije, kada istovarujete kutije ispred zgrade u možda velikoj saobraćajnoj gužvi. Da ne govorimo koliko je lakše pakovati kutije kada imate više prostora, posebno za manevrisanje unutar vozila.

Lakše pakovanje

Kao i u prethodnom slučaju, spakovati stvari u kamion od velike je važnosti. Mnoge agencije imaju posebno obučene i trenirane radnike koji umeju da spakuju stvari u kamion bez mnogo problema. Ako Vas muči da li su Vaše stvari dobro zaštićene onda Vam je važno i kako će biti spakovane u kamionu. Kada imate veliko vozilo, međutim, mnoga od ovih pitanja nisu presudna, jer imate dovoljno mesta za manevar.

Olakšana je upotreba mašina

Mada je ova prednost najpre važna i vidljiva u fabrikama i na stovarištima i Vama može biti od koristi kada se selite. Ako imate velike komade nameštaja, ili veoma osetljive i vredne predmete, onda ne smete prepustiti utovar radnicima. U ovom slučaju morate koristiti pomoć viljuškara ili sličnih mašina. Oni imaju bolji prilaz i lakše manevrišu kroz prostor, a pri tom čuvaju Vaše stvari. Sve to olakšano je kada imate veliko vozilo kao što je kamion.

Pored prednosti selidbe kamionom, postoje i nedostaci

Svaki vid prevoza ima svoje prednosti i mane. Pogledajte koje su to mane ovog vida prevoza pa donesite odluku sami. Nekada je baš prednost kamiona za neke veliki nedostatak.

Parking kamiona

U Beogradu je teško naći vozača kamiona

Cena selidbe je veća

Šta god da su prednosti upotrebe velikih vozila, od velike važnosti je i cena selidbe. Ne samo da morate da vodite računa o toj stavki, već ona može uticati i na druge cene. Utovar kamiona obično podrazumeva više radnika, koji nekada moraju biti posebno obučeni za ove potrebe. Sa druge strane, možda ćete koristiti i mašinu za utovar, a onda sve to posebno platiti. U ovom slučaju možda je bolje da se opredelite za nešto jeftinije ako nemate potrebu za velikim vozilom.

Vozač

Ako unajmite agenciju za selidbe, onda će Vam ona obezbediti svoj vozača. Međutim, kada unajmite svoje vozilo, morate naći i vozača ove kategorije. Nemojte se oslanjati na oglase, jer u Beogradu nedostaje na stotine vozača. To znači da se morate snaći sami oko vožnje, a to nije lako. Iako postoje brojne prednosti selidbe kamionom, morate imati u vidu i nedostatke odnosno, poteškoće prilikom korišćenja ove metode.