Beogradske selidbe

Preselite se sa Palilule na Stari grad u jednom danu

Ako ste planirate da preselite se sa Palilule na Stari grad i to brzo, onda ste se suočili sa brojnim preprekama i poteškoćama. Sigurno je da imate i mnogo pitanja o ovoj selidbi. Srećom, tu su agencije koje imaju iskustva i mogu Vam pomoći na najbolji način, poput agencije Moja Selidba. Ne oklevajte da ih pozovete još danas i angažujete za svoju sledeću selidbu.
Kalemegdan

Preselite se sa Palilule na Stari grad jednostavno i bez odlaganja

Pripremite se na pravi način

Svaki posao počinje dobrom pripremom. Ovoga puta važno je da imate i strategiju i plan kako bi sve ovo trebalo da izgleda. Ako ništa drugo, napravite plan na papiru.

  • Veoma je važno da ova selidba bude izvedena brzo kako biste izbegli odugovlačenje i time nervozu;
  • Moguće je da preselite se sa Palilule na Stari grad jednostavno i bez odugovlačenja – ali uz dobru pripremu;
  • Ne zaboravite da je važno i da sačuvate bezbednost kako Vas tako i Vaših stvari;
  • Budući da se selite u deo grada gusto naseljen onda je važno da se raspitate o saobraćaju;
  • Ako Vas brine cena i kvalitet angažujte profesionalce za usluge selidbe Beograd.

Krenite sa pakovanjem ranije

Iako u ovim situacijama nema pravila i teško je reći kada je zaista dovoljno rano za pakovanje, ipak je moguće da počnete sa pakovanjem što pre. Idealno bi bilo da još dok planirate selidbu polako raspremate stvari, donirate ono što smatrate viškom ili bacite nepotrebne stvari. Šta god da uradite sada, svakako će Vam kasnije uštedeti vreme i trud. Kada dođe kompanija za selidbe Palilula, trebalo bi da već imate spakovano ono što smatrate da bi trebalo poneti.

Napravite plan

U svakom poslu plan je veoma važan početak. Kod selidbe je važno da imate spisak stvari koje smatrate da treba uraditi, poput stavki na papiru i tako ih obeležavate. Ne samo da ćete uštedeti posao i kompaniji za selidbe Stari grad, već ćete imati i dovoljno vremena za pripremu. Stručnjaci kažu da je ovaj način dobar i iz još jednog razloga. Ovako smanjujete stres jer imate utisak da ste završili važan deo posla.

Napravite inventar stvari

Možda Vam se čini da nemoguće napraviti spisak svih stvari i da možda i nećete uspeti u tome, ali nemojte da Vas ovaj posao uplaši. Neophodno je da napravite spisak stvari koje bi trebalo poneti sa sobom, ali i one koje smatrate lomljivim, glomaznim ili vrednim. Ovako ćete imati makar približno uvid u ono što Vas čeka i što je neophodno za pakovanje.

Pronađite dobru agenciju

Sigurno je da je za selidbe u Srbiji uvek dobro da se oslonite na profesionalce, ali to nije uvek lako. Za neke agencije možemo reći da su dobre, ali sa nekima klijenti imaju loša iskustva. Kako biste zaobišli ove probleme, oslonite se na proverene profesionalce koje su i sami klijenti hvalili. Jedino tako možete biti sigurni da nećete pogrešiti u izboru a dobićete i dobrog saveznika u ovom poslu.

Preselite se sa Palilule na Stari grad bez problema

Nije teško preseliti se i u jednom danu, ako imate dobar plan i ideju. Najvažnije je da ne gubite vreme na detaljima i sačuvate svoje stvari na pravi način.

Sistem tri kese

Ovaj sistem možete primenjivati i za selidbe, ali i svako renoviranje kuće u kojem bacate višak stvari. Sistem se zasniva na jednostavnoj metodi. Odredite tri kese, kutije ili gomile na koje ćete stavljati stvari tokom pakovanja. Jedna je za pakovanje, druga bacanje ili doniranje i treća za prodaju. U ovom slučaju nećete mnogo razmišljati o stvarima koje bacate, što je i dobro jer nećete gubiti vreme razmišljajući o tome šta Vam je potrebno a šta ne.

Knez-Mihajlova

Stari grad je veoma popularan i privlačan turistima

Demontaža nameštaja

Budući da ćete prevoziti stvari na većoj relaciji, dobro je da sve bude spakovano na najbolji mogući način. U ovom slučaju možete upotrebiti veoma jednostavnu metodu kojoj pribegavaju svi koji se bave pakovanjem nameštaja. Radi se o jednostavnoj demontaži, kojom smanjujete veličinu nameštaja i čuvate ga od oštećenja i gubitka. Naravno, ovde je važno i to da imate dobrog stručnjaka koji će Vam pomoći, jer u suprotnom možete izgubiti nešto usput ili slomiti.

Poslušajte savete stručnjaka

Kada se već pripremate za ovako veliki posao, najvažnije je da imate podršku profesionalaca. Poslušajte njihove savete o selidbi na ovaj način.

Istražite rutu

Kako se radi o dva veoma velika dela grada, povezanih velikim saobraćajnicama, važno je da dobro ispitate rutu kojom ćete putovati. Posebno je važno da dobro prođete destinaciju na Starom gradu, jer tu imate mnogo toga da vidite i obiđete. Sa druge strane, nemojte se previše osloniti na prvi utisak, jer se i gužve u saobraćaju menjaju. Najpre obiđite deo grada koji Vas interesuje u delu dana kojem planirate da se selite.

Potražite pouzdan prevoz

Verovatno ćete imati potrebu da unajmite najveći mogući prevoz, odnosno, kamion, jer ćete tu moći da spakujete sve što želite. Ipak, stručnjaci kažu da je to loša strategija, jer i najveći prevoz ima nedostatke. Jedan od najvećih nedostataka je teškoće prilikom parkiranja, manevrisanja i vožnje u gradu. Posebno je u ovoj situaciji nemoguće voziti kamion u centru Starog grada. Zbog toga je bolje da unajmite kombi, a stvari ćete lako spakovati uz profesionalnu pomoć.

Stari grad je veliki i naseljen

Ako ste se već odlučili za selidbu iz Palilule na Stari grad, sigurno je da imate razlog i znate dobro zašto je tako bolje. Ipak, postoji niz razloga zašto je ova selidba dobra i za Vas i Vašu porodicu a da toga i niste svesni. Pre svega, živećete u samom centru grada, u mestu gde se sve dešava, prepunom firmi, prodavnica i kulturnih centara. Ovo je odlično mesto i za život i svakako dobra prilika da započnete novo poglavlje života. Na žalost, ovo znači i da će sama selidba biti specifična, jer se selite u gužvu i gust saobraćaj, što će pojačavati stres tokom selidbe.

Centar grada

Prilagodite se saobraćaju i gužvi u centru grada

Predvidite moguće probleme

Kada ste se već odlučili za selidbu, onda ste predvideli sve što Vam može biti teško i komplikovano. Sigurno je da ste na spisak obaveza stavili i moguće prepreke. Ipak, postoji mnogo toga što može krenuti po zlu, pa nije loše da predvidite i te mogućnosti. Ako niste sigurni šta sve može da se izjalovi, pre nego što preselite se sa Palilule na Stari grad, oslonite se na stručnjake u agenciji.