Beogradske selidbe

Prednosti i mane jesenje selidbe

Sigurno je da svako od nas može odrediti prednosti i mane jesenje selidbe. Dok je, sa jedne strane, ovo vreme odlično za ljude koji su se odlučili za selidbu, za druge je ono veoma stresno. Teško je unapred reći da li će biti gužve u saobraćaju i koliko će se vreme iskvariti. Zbog svega toga oslonite se na pouzdanu agenciju kao što je Moja Selidba i makar ove glavne probleme rešite sa profesionalcima.
Lišće u jesen

Prednosti i mane jesenje selidbe obuhvataju mnogo faktora

Dobre strane jesenje selidbe

Seliti se u jesen ne bi trebalo da bude posebno drugačije nego bilo koja druga selidba. Ipak, postoje razlozi zbog kojih profesionalci tvrde da je ovo vreme upravo najbolje za selidbu. Poslušajte njih i krenite u selidbu u ovo vreme.

  • Svaka selidba pre svega mora biti brza i efikasna, a teško je predvideti kako će se odvijati u bilo koje godišnje doba;
  • Kako god izabrali budite sigurni da ste se odlučili za transport Beograd kada nema mnogo gužve na ulicama;
  • Ako birate prednosti i mane jesenje selidbe setite se da u ovo vreme nema vrućina koje mogu biti veoma neprijatne;
  • Sigurno i sami znate da praznici mogu biti veoma neugodni što se tiče selidbe i svih velikih poslova, pa birajte vreme kada nema gužve;
  • Cene mogu biti više tokom praznika najviše jer je potražnja veća, pa ako već morate da se selite u jesen, izbegavajte praznike i raspuste.

Izbegavate vrućine

Jedna od najboljih stvari kod jesenjih selidbi je da veoma uspešno možete izbeći vrućine koje Vas mogu snaći leti. Možda Vam u ovom trenutku to ne deluje tako strašno, ali vrućine su obično veoma teške za svakoga, pogotovo kada se bavite ovako komplikovanim poslom. Ukoliko angažujete pravi kombi prevoz Beograd svakako ćete imati prilike da se vozite klimatizovanim i kvalitetnim vozilima, ali je svakako bolje da izbegnete sve ono što Vam može pojačati nervozu.

Saobraćaj

Teško je precizno reći kada je saobraćaj u Beogradu bolji, ali je sigurno da možete zaobići velike gužve. Kod selidbe Novi Beograd možete naići na veoma velike saobraćajne gužve, naročito u toku godine. Jesen može biti komplikovana zbog dece i školaraca, ali je opet manje turista, a i lakše je predvideti kada će biti špic.

Radnici

Kada su u pitanju radnici, obično su preko leta svi na godišnjim odmorima pa kompanije imaju problema da ih angažuju. Ovo može predstavljati problem ako želite dobar i profesionalan transport. Sa druge strane, kompanije nekada angažuju sezonske radnike za ove poslove, zbog čega se dešava da ih ima manje i nisu potpuno pouzdani. Sve ovo izbeći ćete ako svoju selidbu pomerite na jesen, kada je situacija stabilnija.

Cene

Mada su cene manje-više stabilne tokom cele godine, ako izbegnemo praznike i vreme kada su veće gužve, obično je jesen povoljnija. U to vreme se naiđe na neku vrstu zatišja kada je jednostavno lakše i angažovati agenciju po povoljnijim cenama. Agencije koje organizuju selidbe Beograd svakako imaju posla preko cele godine, ali će rado sniziti cenu u doba godine kada nema neke velike gužve.

Loše strane selidbe u jesen

Jesen može imati brojne probleme i specifičnosti zbog kojih je selidba u ovo vreme teška. Od velike je važnosti da napravite svoj spisak stvari i prednosti kako biste se organizovali na pravi način. Ako ništa drugo, vremenske prilike Vam mogu drastično pokvariti posao.

Šuma u jesen

Ima mnogo mana jesenjih selidbi

Praznici

Svi volimo praznike i tada se i u gradu oseća taj poseban duh. Na žalost, to predstavlja i veliki teret za mnoge kompanije, uključujući i agencije za selidbu. Razlog je što je ovo vreme velikih gužvi, pa se ne preporučuju selidbe u ovo vreme. Sa druge strane, ovo može značiti da se u vreme praznika možete preseliti lakše i brže, odnosno, lakše pronaći agenciju za selidbe. U tom slučaju, jesen i nije baš vreme za ovaj proces.

Veoma je hladno

Mada su poslednjih godina jeseni bile veoma prijatne i tople, obično one nisu takve. Nismo sigurni kakva će biti jesen pred nama, zbog čega je bolje izbegavati ovo doba godine. Moguće je da temperature budu i niže od prosečnih, odnosno, da u ovo vreme bude i velikih problema sa mrazom. Upravo to može biti razlog da se ne selite u ovo vreme.

Nevreme i kiša

Kada već govorimo o vremenu mnogi izbegavaju ovaj period zbog mogućeg nevremena i kiše koja može značajno poremetiti naše planove. Posebno je neprijatno seliti se u vreme kada počinje da pada sneg ili kiše koje traju danima. Zbog toga jesen može biti prilično neprijatna za selidbe, jer čak i kada su dani sunčani, Sunce ume da bude „zubato“. Zbog toga pratite sajtove za vremensku prognozu.

Gužve u odnosu na leto

Jesen ima onaj veliki problem sa gužvama koji se odnosi na početak školske godine i studija. Mada su ove gužve uobičajene tokom cele godine, u ovo vreme se posebno pojavi problem. Posebno se to odnosi na nalaženje stana, koje može biti dodano otežano upravo ovim problemima. Zbog toga je dobro da zaobiđete ovo doba godine koliko god možete.

Odredite sami prednosti i mane jesenje selidbe

Ako ste do kraja i dalje u dilemi, ne brinite. Potpuno je razumljivo da ne možete da se odlučite za najbolje vreme selidbe. Zbog toga je najbolje da konačnu odluku i presudu donesete sami.

Veći izbor

Ako već birate doba godine povoljno za selidbu, onda birajte ono vreme kada se dosta ljudi inače seli. Ovo vreme može biti malo komplikovano što se toga tiče, jer svi traže stan. Posebno se to odnosi na studente koji preplave grad u potrazi za najboljim stanom zbog čega možete imati velike probleme. Isto tako, može se desiti da se sva dobra mesta razgrabe, pa da ostanete bez dobrog izbora.

Lišće u raznim bojama

Potrudite se da pronađete lepotu u selidbi u jesen

Smireno

Kako god da ste odlučili (ili morali da odlučite), jesen je vreme kada možete organizovati svoju selidbu. Pre svega, važno je da se dobro organizujete i pronađete svoje prednosti i mane jesenje selidbe. Ako Vam uslovi odgovaraju, jednostavno se upustite u ovu avanturu. Najvažnije je da budete smireni i priđete ovom problemu na najbolji način.