Beogradske selidbe

Kako se sa porodicom preseliti iz Beograda u Barajevo?

Kada se želite sa porodicom preseliti iz Beograda u Barajevo, pojavljuju se mnogo pitanja i dilema. Pre svega je važno imati plan, ali i znati sa kojim se sve izazovima možete susresti. Ipak, kao i svaka selidba, ova može biti daleko jednostavnija ako sarađujete sa dobrom agencijom. Moja Selidba je tu da Vam pomogne u ovom poslu i spreči moguće probleme.Porodica u šetnji

Nije teško sa porodicom preseliti iz Beograda u Barajevo

Priprema za selidbu

Teško je organizovati selidbu ako nemate iskustva u tome. Srećom, kada sarađujete sa dobrom agencijom, ali i napravite dobar plan, sve je mnogo jednostavnije.

  • Barajevo je manji grad što ima svoje mane ali i mnogobrojne prednosti – za Vašu porodicu svakako daleko bolje mesto za život;
  • Ako Vam nešto neće nedostajati u Barajevu to je gužva u saobraćaju sa kojom ste morali da se suočavate svakoga dana;
  • Jedan od razloga zbog kojih je dobro unajmiti dobru agenciju za selidbe Beograd je dobar transport koji će Vam biti potreban u ovom trenutku;
  • Teško je sa porodicom preseliti iz Beograda u Barajevo, najviše zbog toga što deca ovo doživljavaju veoma emotivno;
  • Kada je reč o emocijama i Vama će biti teško, makar u prvim danima, da se naviknete na nov način života.

Pripremite decu na ovu promenu

Selidba u drugi deo grada nije nimalo laka. Posebno je važno imati plan ali i dobar cilj zbog kojeg to radite. Sve ovo, ipak, najteže je objasniti deci, koja se najteže navikavaju na promene. Deca vole svoju rutinu, prijatelje i školu i nije baš jednostavno promeniti im mesto stanovanja. Zbog toga je bolje razgovarati sa njima i pre nego što rezervišete međugradski prevoz kamionom. Videćete da će imati mnogo više pitanja nego što ste mislili.

Napravite plan

Najvažnije je isplanirati ceo proces selidbe Barajevo pre nego što se počne sa njom. Obično se podrazumeva da je selidba teška kada morate da se selite sa porodicom. Zbog toga je najvažnije da imate dobar plan i sve pripremite pre nego što počnete sa selidbom. To znači da na papir stavite sve što mislite da će biti važno tokom procesa selidbe. Učinite to sa decom, jer će i njima biti važno da znaju unapred šta se sve može dogoditi.

Istražite novu adresu

Kada se selite u kraj koji ne poznajete, prvi dani mogu biti veoma stresni. Teško je probuditi se u sobi koju ne poznajete, a kamoli svakoga dana živeti na mestu koje Vam nije poznato. Zato je dobro da pre selidbe obiđete kraj u koji dolazite. Možete to učiniti i više puta, najpre kao turista. Ovo će Vam značajno pomoći i kada se budete selili, jer ćete mnogo bolje poznavati kraj i parking.

Manje mesto je veliki izazov

Tačno je da će selidba biti lakša, jer se selite u mesto gde nema velikog saobraćaja, ali to može biti i teško. Ako ste navikli na gužvu, ali i sve ono što Vam se nudi u Beogradu, dolazak u Barajevo može biti malo komplikovan. Takođe, ovo je mesto gde se nešto mirnije živi, ali i nema one ponude koju imate u Beogradu. Mnogima bude teško da se naviknu i osećaju kao da su zarobljeni. Pripremite se i za ove izazove.

Porodica sa psom

Ako imate i ljubimca, selidba može biti veoma komplikovana, ali će njemu bit lepše u manjem mestu

Teško je sa porodicom preseliti iz Beograda u Barajevo

Prelazak u manje mesto može biti mnogo stresnije nego što zamišljate. Ima mnogo toga na šta treba obratiti pažnju, pa se najpre dobro informišite šta Vas čeka.

Teško će biti utovariti sve u kamion

Kada se pakujete za selidbu, obično imate mnogo toga što morate spakovati za kratko vreme. Kamion može značajno olakšati stvari jer možete spakovati mnogo toga, ali to je i veliki problem. Teško je parkirati kamion u velikom gradu, pa je daleko teže sve to organizovati. Kako biste izbegli problem, jednostavno se spremite i krenite na vreme. Ako ništa drugo, pripremite se za nervozu i stres.

Lakši će biti istovar

U zavisnosti od toga gde ste planirali da se preselite, istovar može biti daleko lakši i jednostavniji. Barajevo je manji grad i lakše je parkirati kamion na duže vreme. Sve to može olakšati selidbu i sve što dolazi nakon nje. Nemojte zaboraviti, ipak, da i ovde postoje prometni delovi grada, uske ulice i mesta gde ne možete lako parkirati. Zbog toga budite spremni i planirajte sve unapred.

Selite se kada nema velike gužve

Teško je isplanirati baš sve u minut, pogotovo kada selidba ne zavisi od Vas. Ipak, poštedećete sebe velikog stresa i nervoze ako se odlučite za selidbu kada nema gužve. Obično su to dani tokom radne nedelje i kada nije praznik. Nemojte planirati selidbu u danima kada inače ima gužve na putu ili su vremenski uslovi loši. Iako su to detalji, mogu Vam otežati putovanje i selidbu.

Porodica na izletu

Spremite se za miran i udoban život u Barajevu

Barajevo je lepo mesto za život

Ne dozvolite da Vas selidba u manje mesto uplaši. Život u Barajevu idealan je za porodice, jer pruža mir i sigurnost. U svakom slučaju, veoma ste blizu Beograda, pa Vam neće nedostajati.

Barajevo je lepo mesto za život

Vama ali i Vašoj porodici može u početku teže pasti što se selite u manje mesto. Pogotovo je tinejdžerima veoma teško da se uklope u takvu promenu. Za mnoge je ovakva selidba sama po sebi stresna i komplikovana. Ipak, nemojte odmah odbacivati ovu mogućnost. Moguće je da se naviknete na život u ovom mestu čak i ako dolazite iz centra Beograda. Jednostavno, to je malo i mesto veoma prijatno za život. Nudi brojne mogućnosti za dodatne aktivnosti, a opet je blizu Beograda. Svakako će Vam olakšati život.

Bolja organizacija života

Ako Vam je teško da deci objasnite zašto se moraju preseliti u manje mesto, samo ostavite da se sami uvere kako je jednostavnije živeti ovde. Već prvog dana odlaska na posao, školu ili vrtić biće im mnogo jasnije koje su prednosti života ovde. Najpre je lakše putovati svakodnevno, parkirati ali i pronaći mesto gde ćete ručati ili popiti kafu. Za mnoge ovakav mir je nezamenljiv.

Barajevo je bezbednije mesto

U današnje vreme je mnogo važnije razmišljati o bezbednosti porodice nego ikad. Mnogi se sele u manja mesta jer jedino tu mogu pronaći mir i sigurnost. Možda Vašoj deci u ovom trenutku nije baš jasno zašto je život u manjem mestu bolji, ali ostavite njima da sami to otkriju. Videćete da je lako sa porodicom preseliti iz Beograda u Barajevo, gde je sve mnogo lakše i bezbednije.