Beogradske selidbe

Kako da se preselite iz Novog Sada u Beograd za jedan dan?

Nije lako da se preselite iz Novog Sada u Beograd za jedan dan, ali ako morate, onda se spremite za stresan i naporan dan. Ipak, moguće je da uz pomoć agencije koja ima iskustva u organizovanju selidbe Beograd ovaj proces prođe lakše. Zato ne oklevajte i oslonite se na profesionalce.
Novi Sad

Ima mnogo razloga da se preselite iz Novog Sada u Beograd za jedan dan

Priprema je veoma važna

Mada mislite da je važno požuriti i očekujete pritisak na toj strani, ovo je trenutak kada ipak treba dobro pripremiti sve. Pokušajte da počnete sa pripremom što je moguće ranije i organizujete selidbu pre.

  • Pakovanje je uvek veliki problem, a naročito će biti stresno i emotivno kada se spremate da se preselite iz Novog Sada u Beograd za jedan dan;
  • Ne zaboravite da Vam je za ovu avanturu neophodan dobar prevoz;
  • Neophodno je da Vam u ovom slučaju pomogne dobra agencija za selidbe;
  • Naučite da nešto i bacite od svojih stvari – ovo je dobra prilika za to jer započinjete nov život;
  • Prihvatite činjenicu da će Vam ovo biti veoma stresan period pa se ponašajte u skladu sa tim – najpre naučite da se odmorite i relaksirate kada god je to moguće.

Napravite plan selidbe

Možda deluje kao nepotrebno oduzimanje vremena, ali plan nikada neće biti višak u ovoj situaciji. Veoma je važno da znate da je planiranje selidbe u ovoj situaciji od velikog značaja i zbog gubitka stvari. Kada znate šta ćete spakovati prvo i na koji način, onda imate mnogo veću kontrolu. To Vam ujedno i omogućava brže pakovanje i zaštitu stvari. Ne brinite ako imate problema sa pakovanjem, agencija koja organizuje selidbe Novi Sad pomoći će Vam u svakom pogledu.

Počnite na vreme

Ništa Vam neće biti stresnije nego pakovanje u poslednji čas. To se odnosi i na situacije kada se spremate za selidbu za jedan dan. Pre svega, važno je da spremite unapred baš sve što možete, uključujući i stvari koje nosite sa sobom. Kada dođe dan selidbe i pred Vašom kućom stoji kamion za selidbe Beograd, radite samo ono što niste mogli ranije. Tako ćete sprečiti nervozu i greške koje se neminovno javljaju u ovakvim situacijama.

Deca i ljubimci

Mada ih volimo najviše na svetu, kada su ovakve situacije u pitanju mogu nam napraviti velike probleme. Nemojte zaboraviti na njih, jer i oni imaju svoj ritam ali i nervozu povodom svega što se upravo dešava. Vodite računa da ih spremite što je ranije moguće, da imate rezervnu odeću, igračke, hranu i vodu pre nego što krenete na put. Isto tako, dobro je da imate nekoga ko će ih skloniti i brinuti o njima kada krene pakovanje u kamion.

Ako želite da se preselite iz Novog Sada u Beograd za jedan dan krenite sa pakovanjem ranije

Možda ćete imati više vremena za pakovanje nego za samu selidbu. Ako je tako, onda ne čekajte ni minut. Potrudite se da se spakujete što je moguće brže ali i bez mnogo razmišljanja.

Pravilo 3 kese

Bez obzira da li se spremate za kratko ili dugo putovanje, brzu ili sporiju selidbu, ovo pravilo veoma je korisno i nikada ne omane. Radi se o jednostavnoj metodi, spremite tri kese ili gomile kada počnete sa selidbom. Jedna je za bacanje, druga za doniranje ili prodaju, a treću nosite sa sobom. Naravno, to neće uvek biti kesa, ali je poenta da o pakovanju ne razmišljate mnogo, jer Vam to stvara dodatni stres. Ono što bacite u prvom naletu, obično i jeste za bacanje pa ne žalite mnogo za tim.

Lista inventara

Kada pravite listu inventara, Vi zapravo beležite sve ono što Vam je važno i što morate poneti sa sobom. Takva lista veoma je laka za pravljenje i Vi ćete toga postati svesni kada počnete sa pravljenjem. Napravite i kolone ili rubrike u koje ćete upisivati ono što pakujete na pravo mesto. Na jednoj strani neka bude nameštaj, na drugoj odeća, lomljive stvari i slično. Tako ćete lakše pronaći i prevoz za selidbu.

Pobednik

Beograd ima mnogo lepota tako da Vam neće biti teško da se uklopite

Ostavite za sobom višak

Bez obzira da li ste poznati kao hrčak koji sve čuva ili osoba koja baca sve što nije obukla duže od godinu dana, ovaj savet Vam može svakako pomoći. Ne samo da se selite u novi grad i novi stan, već započinjete i novo poglavlje života. Možda ovo i jeste prilika da se odreknete svega što Vam je teret i čemu nije mesto u novom životu. Sve ovo je emotivno za Vas, ali možda je ovo i prilika da bacite stvari koje Vam više ništa ne znače.

Zaštitite stvari

Selidba iz Novog Sada u Beograd za jedan dan zvuči kao veoma stresna i potencijalno opasna avantura. Tačno je da su ova dva grada blizu jedan drugome i da Vam je potreban oko sat da se prevezete iz jednog u drugi. Ipak, selidba je sama po sebi komplikovana, a naročito ako pre puta morate brzo spakovati stvari u kamion. Zato je neophodno da dobro zaštitite stvari od oštećenja, gubitka ili lomljenja.

Upozorenja na koja morate biti spremni

Kada je u pitanju brza selidba, stvari su uvek komplikovane i teške. Ipak, to ne mora biti tako komplikovano ako znate koje sve prepreke mogu naići.

Stres se može javiti ako želite da se preselite iz Novog Sada u Beograd u istom danu

I u situacijama kada se selidba organizuje na lakši način i bez žurbe morate prihvatiti činjenicu da ćete biti pod stresom. Možete zamisliti kako izgleda kada se morate preseliti za jedan dan. Ipak, ovaj stres može biti i koristan, jer nećete imati prilike da previše razmišljate. Obično je važno da imate dobar plan, ali i da sarađujete sa agencijom koja ima iskustva i koja će Vam pomoći da prevaziđete moguće probleme.

Odmorite se kad god možete

Mada je čitava ova selidba u žurbi, to ne znači da ne smete oduzeti par minuta za sebe. Ako vidite da je teško, da Vas nervoza blokira, odmorite. Nučite veštine relaksacije u borbi protiv stresa. Dajte sebi vremena da prihvatite ovu selidbu i da se naviknete na činjenicu da menjate mesto u kojem živite. Ovo je savet i za dane nakon selidbe, jer će Vas ova nervoza i žurba sigurno stići kasnije. Važno je da date sebi vremena za odmor i relaksaciju kad god to možete.

Beograd noću

Ne zaboravite da je Beograd veći i ima više gužve

Istražite mesto u koje dolazite

Jasno je da ne smete spremati selidbu na drugo mesto bez istraživanja o njemu. Posebno se to odnosi na situacije kada želite da se preselite iz Novog Sada u Beograd za jedan dan. Ovo je prilika da istražite mesto u koje dolazite, spremite se za određenu vrstu žurbe, saobraćaj ali i ono što Vas okružuje. Sigurno je da će Vam to i malo smanjiti nervozu i pripremiti za nov život.