Saveti i uputstva

Kako da pripremite prostor za dolazak agencije za selidbe

Od velike je važnosti da pripremite prostor za dolazak agencije za selidbe i to iz mnogo razloga. Ukoliko niste sigurni šta je sve potrebno da pripremite za ovu priliku, poslušajte profesionalce iz agencije. Oni će Vas uputiti u sve korake i objasniti šta je potrebno da pripremite. Takođe, vodite računa o tome da angažujete dobru i profesionalnu agenciju kao što je Moja Selidba koja će Vam pomoći u svakom koraku Vaše selidbe.
Uzan hodnik sa biciklom

Neophodno je da pripremite prostor za dolazak agencije za selidbe

Napravite plan

Selidba bi inače trebalo da počne dobrim planom od početka do kraja. U ovom slučaju, međutim, važno je imati i plan iznošenja i pakovanja u prevozno sredstvo.

  • Odredite put kojim ćete iznositi nameštaj – on mora biti dovoljno širok i zaštićen kako biste sve mogli da pronesete tuda;
  • Potrebno je da imate sigurnost kako Vaših radnika tako i nameštaja jer su ovo situacije kada se lako može oštetiti nešto;
  • Svaka selidba traje predugo za Vaše slobodno vreme, pa je dobro da imate plan koji će skratiti to vreme koliko god je moguće;
  • Sigurno je da i kod selidbe poslovnog prostora, kao i kod selidbe nameštaja ne biste voleli da se nešto slomi zbog čega je priprema veoma važna;
  • Važno je da pripremite prostor za dolazak agencije i zbog novca jer selidba košta sve više ako duže traje.

Izmerite prostor

Pre nego što krenete sa pakovanjem i utovarom u kamion najpre odredite koliko prostora imate. Važno je da se pripremite i za pakovanje, ali i odredite koliko Vam mesta treba za svaku stvar. U ovom slučaju je od velike važnosti i da izmerite koliko će prostora trebati radnicima, kao i koliko prostora će zauzeti svaki predmet. Pre nego što dođe kombi prevoz Minhen Beograd izmerite i visinu vrata i hodnika.

Odredite raspored odnošenja

Mnogo toga će Vam svakako objasniti i radnici koje ste unajmili za kombi prevoz Frankfurt Beograd kada dođu, ali dobro je da i Vi imate plan pre nego što sve počne. Pre svega odredite kojim redosledom ćete iznositi stvari, jer se one na različite načine i prenose. Isto tako, nakon što odnesete jednu grupu predmeta, ostaće Vam više prostora za manevar, što je takođe važno prilikom pakovanja. Sa druge strane, raspored pakovanja u kombi ima svoju ulogu, takođe.

Soba za višak stvari

Ako stanujete u malom stanu, ili imate mnogo stvari koje ste rastavili za kombi prevoz Študgart Beograd, biće Vam teško da ih sve iznesete. U tom slučaju je najbolje da odredite jednu prostoriju u kojoj ćete držati višak stvari koje ćete izneti kasnije. Ova soba može biti dobra i ako želite da sebi date više prostora za okretanje i manevar, jer će Vam svakako trebati i to.

Rastavite što možete

Čak i ako imate mnogo prostora za iznošenje stvari, kombi prevoz Dortmund Beograd sigurno neće biti dovoljno velik za cele komade nameštaja. Neophodno je da sve rastavite kako bi stalo u kombi i tako rasporedili na vreme. Stručnjaci savetuju da najpre uzmete velike regale i ormare i smanjite na manje delove, a onda ih dobro zaštitite. Sada je iznošenje mnogo lakše, jer nećete morati da odvajate veliki prostor za to.

Pripremite prostor za dolazak agencije za selidbe

Kada ste već odredili kako će Vaša selidba izgledati, trebalo bi da ostalo bude lako. Neophodno je da napravite prostor radnicima i tako im olakšate posao.

Prilaz kući

Od velike je važnosti i da prilaz kući bude slobodan

Prvo nosite manje stvari

U ovom slučaju radi se o tome da morate odvojiti prostor za veće stvari. Kada kombi prevoz iz Nemačke za Srbiju dođe do Vas, neophodno je da redom iznesete stvari ali bezbedno kako se ne bi oštetile. Ipak, teško je to uraditi kada Vam je kuća ili stan već puni stvari. Zbog toga je savet da najpre iznesete najmanje i tako napravite prostora za veće stvari. Rastavljanje nameštaja takođe ima svoju ulogu.

Neko od ukućana mora da vodi

Kada se pojave radnici agencije na vratima, teško da će im biti jasno šta je njihov posao. Neophodno je da im objašnjavate gde i šta da iznesu. Zbog toga neko od Vas mora uvek biti dostupan radnicima. To možete biti i Vi, ali i neko od ukućana, upućen u problem. Ne zaboravite da ćete i Vi imati mnogo posla tog dana, pa napravite plan ko će šta raditi.

Pazite na uglove

Neki komadi nameštaja veoma su osetljivi, dok su drugi veoma glomazni i imaju oštre uglove. Skoro pa je nemoguće izneti sve bezbedno, tako da ništa ne bude oštećeno. Zbog toga i pravite ovaj raspored, jer je to jedini način da sačuvate i nameštaj ali i zidove svoga doma. Jedna od stvari koja Vam može pomoći je zaštita za uglove koja će makar ublažiti ovaj problem.

Poslušajte savete i upozorenja stručnjaka

Oni koji su u ovom poslu duže vreme sigurno znaju bolje od Vas kako je najbolje organizovati sve ovo. Uzmimo za primer nas, dve hiljade seldbi u Beogradu godišnje dosta govori o našoj stručnosti i merodavnosti prilikom savetovanja.  Zbog toga poslušajte i savete agencija.

Deca i ljubimci

Mnogi brinu da li će imati dovoljno prostora za iznošenje nameštaja, zaboravljajući da to nije jedini problem koji može nastati. Ako u kući imate decu ili ljubimce, njima će biti mnogo teže da se snađu u toj gužvi. Stručnjaci savetuju da ih sklonite iz vidokruga dok traje čitav proces. Najbolje je da ih toga dana sklonite ili pronađete osobu koja će ih čuvati kako biste mogli bezbedno da iznosite stvari. Ovo je i veoma važno kako biste izbegli stres i gubitak samopouzdanja.

Zaštitite pod

Iako ćete sigurno voditi računa o nošenju stvari i uz pomoć radnika prenositi sve vrlo pažljivo, teško je predvideti i sačuvati baš sve. Biće potrebno i da posebno zaštitite pod jer je moguće da tu i tamo poneki deo nameštaja vučete po podu. U tom slučaju važno je da imate dobru zaštitu koju nameštaj neće probiti ali u isto vreme dovoljno klizavu ukoliko je potrebno da ipak nešto i povlačite. Sve to biće Vam potrebno i ako imate male stvari i kutije za nošenje, jer i one mogu biti teške.

Prilaz sa kapijom

Dobro je da uvek neko od porodice bude tu kada se stvari iznose

Zaštitite ivice

Konačno, napravili ste plan, odredili gde će ko da ide i da se kreće, ali ste se onda suočili sa velikim problemom. Kada nosite nameštaj moraćete da skrećete hodnicima, na stepeništu i kroz vrata. Sve su to mesta koja mogu biti oštećena ako ne radite posao kako treba. Stručnjaci savetuju da u ovome budete mudri i zaštitite sve što treba na pravi način. Nije dovoljno samo da pripremite prostor za dolazak agencije. Neophodno je i da zaštitite sve od oštećenja. U ovom slučaju stavite posebnu zaštitu i na nameštaj i zidove.