Saveti za pakovanje

Spremite odeću za skladište na pravi način

Ima mnogo dobrih načina da spremite odeću za skladište. Čak i ako Vam se čini lakim, ovaj posao nije tako jednostavan. Biće potrebno da angažujete agenciju za znanjem i iskustvom ali i skladištem koje je sigurno. Zato se oslonite na agenciju Moja Selidba i za skladište ali i pakovanje i transport.
Bela bluza

Važno je imati dobru listu i detaljno opisati stvari u njoj ako želite da spremite odeću za skladište

Priprema je veoma važna ako želite da spremite odeću za skladište

Kao i kod svakog pakovanja, važno je imati uvid u to šta sve nosite za skladište. Najpre napravite inventar i odredite šta sve ide u kutije.

  • Veoma je važno da spremite odeću za skladište tako da izbegnete oštećenja ovih stvari – zbog toga se držite dobrih saveta;
  • Kao i kada pakujete za internacionalne selidbe stvari morate spremiti u kvalitetnim kutijama i pakovanjima;
  • Važno je i kojom brzinom ćete se organizovati i spakovati jer nema svrhe odugovlačiti u ovoj situaciji;
  • Sigurno je da planirate da ove stvari koristite i kasnije pa ih pakujte u skladu sa tim;
  • Vodite računa da pakujete prema sezoni i upotrebi što će Vam olakšati uzimanje kasnije.

Napravite inventar listu

Pre svega je najvažnije da imate uvid u to šta sve pakujete. Od najveće je važnosti da znate sa koliko stvari raspolažete i koliko kutija će Vam trebati. Takođe, važno je da Vam sve bude na jednom mestu a to nije lako. Zato i pravite listu, sa koje ćete lako imati pregled na ono što imate. Konačno, ukoliko je potrebno unajmiti kombi prevoz Nemačka, znaćete koliki prostor će biti potreban i šta možete ostaviti za sobom.

Materijal za pakovanje

Iako ćete stvari nositi u skladište i tamo držati neko vreme, oni se ipak mogu oštetiti i dok su tamo. Neophodno je da dobro zaštitite svoje stvari od lomljenja i sličnih oštećenja. Najpre pogledajte šta možete da promenite i odbacite, odnosno, donirate. Onda pripremite dobar materijal kojim ćete pakovati, kako biste sve zaštitili na pravi način. Ako pravite police za stvari trebaće Vam stručna montaža nameštaja ali i savet i podrška. Ovo je situacija kada treba uložiti više novca kako biste sačuvali svoje stvari od oštećenja na duže staze.

Kese i papir

Mnogi su zbunjeni kada treba sačuvati stvari od lomljenja i oštećenja, najviše zato što je teško sprečiti moguće probleme i oštećenja. Najteže je sačuvati sve od fleka i cepanja, kako tokom transporta, tako i tokom skladištenja. Zbog toga morate spremiti materijale koji neće oštetiti stvari, pa uzmite kese i papir specijalno napravljene za ovu namenu. Nemojte štedeti ni na samom skladištu, pa unajmite skladište Beograd koje je čisto i bezbedno.

Pakujte odvojeno po tipu odeće

Iako će sve stajati složeno na jednom mestu, neophodno je prethodno dobro zaštititi sve od propadanja i oštećenja. U ovom slučaju traži se način da se stvari zaštite od oštećenja i dok stoje u kutijama. Deluje da je sortiranje potpuno nepotrebno, ali ipak ima smisla. Zimska odeća je deblja, dok letnja često na sebi ima šljokice ili dugmad koji mogu da oštete ostale predmete. Takođe će Vam ovakvo pakovanje pomoći da lakše otpakujete stvari ako ih budete ponovo koristili.

Odeća na vešalicama

Neophodno je napraviti detaljan popis stvari pre selidbe i tako sačuvati sve od oštećenja i gubitka

Zaštitite stvari na pravi način

Sve što imate od stvari sada će stajati duže vreme na jednom mestu. Moguća su oštećenja, pa ih dobro zaštitite pre skladištenja.

Skinite vešalice

Ako imate stvari koje su na vešalicama, onda imate dve mogućnosti. Jedna je da napravite stalke i držače na kojima će stvar stajati na vešalicama. Sa druge strane, moguće je da skinete stvari sa vešalica i spakujete. Na taj način one će zauzimati manje prostora a i moći ćete lakše da ih zaštitite od oštećenja i prašine. U svakom slučaju, pre transporta sve skinite sa vešalica i sačuvajte od oštećenja.

Operite i dobro osušite

U ovom slučaju situacija je jasna – stvari će duže vreme stajati spakovane, što znači da mogu imati prilična oštećenja. Ukoliko spakujete stvari sa flekama od znoja ili hrane, one će postati trajne i veće a mogu oštetiti i drugu odeću u kutiji. Stvari tako spakovane će stajati kraće u slučaju da je lokalna selidba u Beogradu, međutim ako je selidba u drugi grad stvari će dugo ostati u takvom stanju. Takođe, spakovane oprane stvari ćete moći ponovo da koristite ukoliko Vam hitno zatrebaju. Iz istog razloga popravite dugmad i ostala oštećenja.

Vodite računa o oštrim predmetima

Kada se radi o oštećenjima odeće, čak i kada stoje u kutiji ona se može oštetiti. Najčešće se to dešava kada imate rajsferšluse ili dugmad. Moguće je da se tokom pakovanja i transporta oštete stvari i na taj način ih trajno izgubite. Ako imate jakne ili pantalone, zapakujte ih tako da oštri delovi budu zaklonjeni, a dobro je i da ih uvijete u papir. Nikako ih ne naslanjajte jedne na druge.

Pakujte obuću posebno

Kada se radi o stvarima za skladište, obično mislimo na one koji su mekani i ne zauzimaju mnogo prostora. Ipak, obuću često zaboravimo, jer dolazi na kraju. Čak i ako nemate mnogo prostora za pakovanje vodite računa da sve bude jednostavno i bez mnogo dodataka. Takođe je važno da obuća bude potpuno odvojena od odeće, čak i ako ste je zapakovali u posebne kutije ili folije. Na ovaj način sprečićete probleme sa oštećenjima i flekama.

Kontrolišite stvari povremeno

Neophodno je da nakon skladištenja, stvari povremeno kontrolišete i obilazite. Zbog toga je neophodno i sama pakovanja pripremiti na pravi način.

Odeća

Važno je znati i kako raspakovati odeću nakon skladištenja

Napravite police

U zavisnosti od toga koliko dugo želite da pakujete stvari za skladište neophodno je pripremiti i skladište. Možda Vam se čini da kutije sa stvarima ne zauzimaju mnogo prostora, ali obično je to mnogo više nego što nam se čini. Važno je da znate da sve stvari moraju biti posebno spakovane i spremljene na mesta sa kojih ćete ih lakše uzeti. Čak i ako ih držite u kutijama, biće Vam mnogo lakše da ih ponovo uzmete ako su na policama obeležene po upotrebi i vrsti.

Obeležite kutije

Konačno, kada ste već sve spakovali, potrebno je da se spremite za situacije kada ćete kutije i odeću ponovo koristiti. Sigurno je da će Vam biti potrebno da ih dobro obeležite, jer jedino tako ćete moći da ih uzmete po potrebi, prema tome šta će biti u modi ove zime. Setite se da neće biti lako da ih pronađete kasnije i sigurno ćete stalno prepakivati i gužvati stvari dok nađete ono što Vam treba. Zato je jedan od najboljih načina da spremite odeću za skladište i da je obeležite u kutijama.