Beogradske selidbe

Selidba iz Lazarevca na Novi Beograd u jednom danu

Selidba iz Lazarevca na Novi Beograd u jednom danu može biti veoma komplikovana i teška ako niste dobro organizovani. Ipak, nemojte mnogo brinuti o tome kako da se organizujete već unajmite agenciju Moja Selidba koja ima iskustvo i radnike koji Vam mogu pomoći.
Kutija

Selidba iz Lazarevca na Novi Beograd u jednom danu može biti veoma stresna

Organizacija je važan početak

Budući da želite da se preselite u kratkom vremenskom roku, onda je najvažnije da se dobro organizujete. U ovom slučaju najpre uzmite u obzir da se morate pripremiti za neke neočekivane događaje.

  • Iako oba dela grada pripadaju Beogradu, oni se veoma razlikuju – Novi Beograd je ipak nešto veći i teži za navikavanje;
  • Selidba iz Lazarevca na Novi Beograd u jednom danu može biti komplikovana zbog saobraćaja;
  • Pripremite se za gužvu u svakom pogledu – i saobraćaju ali i nakon selidbe;
  • Napravite plan i na taj način sprečite moguće probleme – agencija za selidbe Lazarevac može Vam biti od velike koristi;
  • Od samog početka važno je da ste dobro organizovani i da ne odstupate od plana ni za jedan korak.

Napravite dobar plan selidbe

Kao i kod svakog posla, morate najpre napraviti plan koji će obuhvatiti i potencijalne probleme. Retke su situacije kada sve krene po planu, zbog toga plan mora obuhvatiti i potencijalne probleme i alternative. Svakako će Vam plan uštedeti vreme i pomoći onda kada mislite da ste upali u bezizlaznu situaciju. Dobar plan Vas priprema za ono što Vas čeka i pomaže da se što pre spremite i krenete u selidbu, a to je ono što Vam je najpotrebnije. Za selidbe Beograd će Vam trebati i plan vožnje kroz grad.

Podelite zaduženja

Svakome je lakše da organizuje posao kada ima sa kim da podeli posao. U ovom slučaju možete se lepo organizovati sa porodicom ili prijateljima. Ukoliko se selite sa porodicom, svaki član može da ima svoje zaduženje, tako da ne morate brinuti o svemu sami. Isto tako, potrudite se da se svako brine o svom delu posla, odnosno, da vodi računa o onome što najbolje zna. Deca neka pakuju svoju sobu ili igračke, odrasli neka pakuju odeću. Kompanija koja organizuje selidbe Novi Beograd će pomoći na svoj način.

Angažujte dobru agenciju

Nije potrebno naglasiti koliko je važno angažovati dobru agenciju kada se morate preseliti iz jednog dela grada u drugi. Treba tako nešto uraditi i kada mislite da možete sami da organizujete selidbu, jer u mnogo toga ni sami niste sigurno svesni. Pre svega, agencija ima mnogo više iskustva i znanja od Vas i neće gubiti vreme na nepotrebne detalje. Osim toga, agenciji je uvek u interesu da organizuje sve što je brže moguće, tako da obe strane su u dobitku. Cena ne bi trebalo da Vas brine, jer će angažovanje dobre agencije svakako uštedeti novac.

Istražite destinaciju i put do nje

Iako planirate da sve ovo organizujete što je brže moguće, to ne znači da bi trebalo da prebrzo „skočite“ u sve to. Najpre se dobro informišite i istražite mesto na koje se selite. Dobro je da neki dan ranije odete do destinacije, pogledate put do tamo, eventualne prečice. Izmerite vreme potrebno da odete do tamo, a nije loše i da istražite kakva je gužva u špicu. Videćete i sami koliko je sve lakše kada već znate i put i moguće probleme.

Auto put

Spremite se za stresnu vožnju do Novog Beograda

Počnite ranije

U ovakvim situacijama od velike je važnosti da počnete što je moguće ranije. Ne samo da morate uštedeti vreme, već ćete imati vremena i za potencijalne greške. Niko ne može biti siguran šta će se sve događati u ovim situacijama, pa je dobro da imate mogućnost i da eventualno produžite vreme za selidbu. Najbolje je da počnete čim isplanirate ovu selidbu.

Selidba iz Lazarevca na Novi Beograd u jednom danu

Moguće je preseliti se u jednom danu, ali samo ako imate dobru organizaciju. Sa druge strane, važno je da sve pripremite ranije i u skladu sa planiranim obavezama.

Materijal za pakovanje

Kada je u pitanju pakovanje, obično ljudi misle da tu nema nekih važnih detalja. Što više kutija i folija za uvijanje i biće dovoljno. Međutim, ima mnogo toga na šta treba obratiti pažnju. Počev od različitih vrsta kutija i kesa, koje će svakako uštedeti vreme za pakovanje ali i sačuvati osetljive predmete. Prave agencije takođe imaju materijal za različite vrste predmeta, pa ćete svakako sačuvati i vreme i novac na ovaj način. Neophodno je da sve spremite pre nego što počne pakovanje, kako ne biste kasnije gubili vreme na traženje materijala.

Pakujte bez razmišljanja

Možda deluje kao ne baš pametan savet, ali zapravo je takvo pakovanje najefikasnije. Kada razmišljate i klasirate stvari pred selidbu, gubite dragoceno vreme. Ono što spakujete, međutim, obično su stvari koje ne koristite često a čini Vam se da su vredne. Zbog toga je preporuke da jednostavno ubacujete u kesu sve što imate i ne razmišljate mnogo o onome što morate poneti sa sobom. Isto tako, odredite odmah kesu u koju ćete bacati stvari i jednostavno pakujte bez mnogo razmišljanja.

Odredite pomoćnike

Suludo je uopšte planirati ovakvu selidbu sami. Neophodno je da odredite pomoćnike koji će Vam pomoći u svakom delu selidbe, uključujući i nošenje stvari. Svaka kompanija će Vam svakako dati neophodne radnike, ali i Vi možete doprineti na svoj način. Odredite svoje prijatelje, rodbinu, kolege sa posla i komšiluk, pa zajedno učestvujte u ovom poslu. Jedino tako možete sve završiti na vreme.

Trikovi koji Vam mogu pomoći

Kao i u svakom poslu i ovde se možete služiti malim trikovima kako bi posao bio bolji jednostavniji. Poslušajte iskusne profesionalce kako oni rade ovaj posao.

Birajte dane

Čak i najbolji plan za selidbu ima mane, a najveća je neplanirano putovanje na novu odrednicu. Upravo to se može dogoditi sa onima koji žive u Lazarevcu, naviknuti na manju gužvu u saobraćaju. Kada se presele na Novi Beograd, najpre se teško naviknu na gužvu u saobraćaju. U tim situacijama najvažnije je da se dobro organizuju oko prevoza. Ovo znači da ispitate u kojim danima će biti manje gužve u saobraćaju pa se u tim danima i organizujte oko selidbe.

Pas u kutiji

Veoma je važno da istražite novo mesto pre selidbe

Raspitajte se o saobraćaju

Kada već govorimo o saobraćaju, neophodno je da imate znanje o mestu u koje se selite. Novi Beograd je veoma velik i ima široke ulice ali je isto tako pomalo zbunjujuć u ulicama između zgrada. Za one koji nisu navikli na ovaj deo grada ovo može biti veoma opasno prilikom selidbe. Zbog toga se raspitajte ili čak obiđite mesto pre selidbe. Jedino tako će selidba iz Lazarevca na Novi Beograd u jednom danu biti lakša i brža.