Beogradske selidbe

Selidba iz Barajeva u Beograd – brzo i lako

Selidba iz Barajeva u Beograd može doneti izvesne poteškoće, ali one neće pasti teško onima koji su se odlučili za ovaj korak. Ima mnogo toga zbog čega je ovo preseljenje dobra ideja. Pre svega, tu je način života, veći izbor škola, radnih mesta, ali i provoda i zabave. Neophodno je da se oslonite na dobru agenciju koja će Vam olakšati ovaj put. Agencija Moja Selidba pomoći će Vam da se organizujete na pravi način.
Stari grad

Selidba iz Barajeva u Beograd podrazumeva mnoge promene u svakodnevnom životu

Selidba iz Barajeva u Beograd ne mora biti komplikovana

Mada želite da se preselite brzo i lako, to ne mora biti stresno i komplikovano. Neophodno je napraviti plan i jasno naznačiti moguće probleme. Dobra agencija značajno će Vam pomoći u tome.

  • Kada se selite iz Barajeva u Beograd pre svega morate prihvatiti činjenicu da ćete živeti potpuno drugačije – način života i svakodnevica se potpuno razlikuju;
  • Čak i ako nastavljate da živite u istom tipu stana ili kuće, sigurno je da će Vam cena troškova života biti veća – zato nađite agenciju koja će Vam organizovati selidbe Barajevo po manjoj ceni;
  • Saobraćaj je življi i komplikovaniji u Beogradu što Vam može značajno promeniti život;
  • Možda niste spremni na brži način života u Beogradu, ali to će od sada biti Vaša svakodnevica;
  • Napravite plan selidbe na vreme i pripremite se na pravi način ranije ako želite da se preselite brzo i lako.

Pakovanje mora biti brzo

Ako želite da se preselite brzo i lako na bilo koju adresu, veoma je važno krenuti na vreme sa pakovanjem. To ne znači da treba da budete nekontrolisano brzi, već naprotiv, da imate plan. Neophodno je najpre napraviti plan pakovanja i neku jednostavniju listu inventara. Napišite na papiru šta koja soba sadrži, šta je lomljivo, glomazno ili ne toliko važno. Posebno odvojte lomljive stvari i spremite materijal za pakovanje. Kada počnete sa pakovanjem za selidbe Beograd sve će ići mnogo brže.

Pripremite se za saobraćaj

Gde god da se selite u Beogradu dočekaće Vas gužva i gust saobraćaj. Najbolje je da se odmah pripremite za to i pogledate koje raskrsnice i ulice su najprometnije. Takođe, veoma je važno da se pripremite za parkiranje. Ako koristite kombi prevoz i to u agenciji koja ima iskustva, biće Vam mnogo lakše. On je pogodan i za uže ulice i tesne sokake. Isto tako, izbegavajte delove dana i nedelje kada su gužve inače velike.

Pakujte u tri gomile

Ova metoda pokazala se najboljom kada se pakujete na brzinu. Odvojte tri gomile – za bacanje, nošenje i donaciju. Dok pakujete jednostavno odmah klasirajte u te tri kolone. Samo pakovanje će ići mnogo brže i Vi ćete poneti manje stvari. To je odlično za kombi selidbe, jer inače nemate mnogo prostora. Ova brzina Vas sprečava da mnogo razmišljate, pa ćete se lakše odreći viška stvari.

I Barajevo ima svojih prednosti

Ako ste se odlučili za ovu selidbu, onda znate zašto je to dobra odluka. Ipak, ima mnogo toga zbog čega će Vam Barajevo nedostajati. Iako možda nije trenutak da se o tome govori, ne zaboravite da ima razlike između ova dva mesta.

Barajevo je veoma privlačno za život

Iako ima svega desetak hiljada stanovnika, Barajevo je veoma zanimljivo mesto za život. Ako ste tamo živeli do sada, navikli ste na velike ulice i veliko naselje. Bilo Vam je lako da vozite tim ulicama, a svakako je lepo i za život. Zbog malog broja stanovnika ovde nikada nije bilo gužve. Sve to može Vam otežati privikavanje na gužvu i galamu u Beogradu.

Zanimljiv je njegov naziv

Možda su Vas i zadirkivali zbog neobičnog naziva naselja. Po legendi ono znači – bara, ovde, što deluje pomalo uvredljivo. Međutim, ovo naselje poznato je još iz turskih vremena, a stanovnike ovde imali su i Austrougari. Iz jednog poznatog naselja prelazite u grad koji je urbanizovan ali možda i previše izgrađen poslednjih godina. Svakako će Vas iznenaditi i način života i žurba tamo, pa se pripremite i za to.

Trg Republike

Ima mnogo mesta u Beogradu koje možete obići

Izvan opštine Beograd

Život u Barajevu je sve suprotno od života u Beogradu. I samo naselje je izvan Beograda i to celih 27 kilometara udaljeno. Budući da nema razvijenu industriju, onda i nema i zagađenja, ali je teško pronaći posao. Osim toga, iako ima dobar potencijal za turizam, nekako ova grana još uvek nije dovoljno razvijena. Sa druge strane, uživali ste u tišini i čistoj prirodi, što će Vam sigurno nedostajati nakon preseljenja iz Barajeva u Beograd.

Razvoj eko-turizma

Ako i postoji potencijal za razvoj turizma u Barajevu, izgleda da je najviše uloženo u ono što je prirodno. Budući da ova opština ima lepe šume, potoke i lovišta, najviše se ulagalo u tu granu. Ne brinite, i u Beogradu ćete imati prostora za šetnju. Ipak, to će biti parkovi i mesta pored reke, koja možda i nisu tako velika i prostrana kao što ste navikli. Ako volite prirodu, možda je dobro da povremeno odete na neki izlet tokom vikenda.

Selidba u Beograd je teška ali može doneti mnogo mogućnosti

Beograd je glavni grad i najveći grad u Srbiji. Ima toliko toga što će Vam predstavljati prednost. Zato ne odustajte od navikavanja na njega i pripremite se dobro pre selidbe.

Priviknite se na nov način života

Beograd ima mnogo lepih mesta za obilazak i nudi mnogo toga turistima i svojim žiteljima. Nakon prvog šoka i privikavanja na ono što Vas čeka, imaćete mnogo toga da vidite ovde. Ne oklevajte i ne odustajte od toga da pronađete svoje mesto za život. Obiđite znamenitosti, posetite muzeje i pozorišta. Dajte sebi vremena da se naviknete na buku i saobraćaj, ali posetite mesta koja nisu baš popularna. Videćete koliko toga ima lepog za život i ovde.

Troškovi života su veći

Bez obzira kako živeli i gde se nastanili, Beograd će svakako biti skuplji nego Barajevo. Počev od cene stana, poreza, režijskih troškova, pa prevoza i ostalog. Sigurno je da ste to već uzeli u obzir, ali je važno reći da je i način života drugačiji. Ono što je u manjim mestima dostupnije i lakše za organizaciju u većim gradovima je mnogo teže, poput prevoza. Ipak, ako ste odlučili da se preselite ovde, ništa Vas neće sprečiti u tome.

Beograd na vodi

Beograd se svakodnevno izgrađuje

Dajte sebi vremena za navikavanje

Selidba iz Barajeva u Beograd biće sigurno stresna, ali to ne znači da bi trebalo da se plašite toga. Ima mnogo lepih razloga da ovo dočekate kao jednu lepu avanturu. Uvek je potrebno vreme da se naviknete na novu sredinu i način života. Zato se dobro pripremite i naoružajte strpljenjem. Biće Vam mnogo lakše kasnije.