Beogradske selidbe

Odakle početi s pakovanjem za selidbu u Beograd?

Veoma je važno odakle ćete početi sa pakovanjem za selidbu u Beograd. Ne samo da ćete na taj način uštedeti vreme, već ćete značajno smanjiti stres. Znamo da čak i pakovanje za kraći put zahteva dobru pripremu o organizaciju. Još je važnije imati takav plan i pre selidbe Beograd, jer ćete značajno uštedeti i vreme ali i svoje živce. Priznajte da nijedna selidba nije vredna vašeg mira i zdravlja.
Kutije u dnevnoj sobi

Teško je početi sa pakovanjem za selidbu u Beograd zato je važno imati strategiju

Priprema sa pakovanjem za selidbu u Beograd

Nijedan posao ne smete početi ako nemate makar nekakav plan kako i po kojem redu ćete ga organizovati. To se odnosi i na pripremu za selidbu. Ne samo da ćete olakšati sebi, već ćete imati prilike i da ispravite greške tokom samog pakovanja.

  • Potrebno je imati plan kako i odakle početi sa pakovanjem za selidbu u Beograd najpre zbog toga da bi izbegli greške koje su moguće i česte;
  • Neophodno je kada se pakujete za selidbu da što manje gubite vreme na nepotrebne stvari tako da je najvažnije da napravite plan koji će Vam olakšati;
  • Dobra agencija za selidbe značajno će Vam ubrzati pakovanje, pa je i sama organizacija efikasnija;
  • Veoma je važno odrediti koju ćete sobu pakovati prvu pre nego što krenete sa pakovanjem, tako ćete izbeći odlaganje i gubljenje vremena;
  • Konačno, selidba predstavlja veoma stresan trenutak, pa je svaka dobra priprema i organizacija zlata vredna.

Napravite inventar

Mada deluje kao gubljenje vremena koje ionako nemate, pravljenje spiska stvari zapravo kasnije štedi vreme. Taj inventar ne mora biti potpuno precizan i detaljan. Dovoljno je da napišete sve što ćete poneti sa sobom, podeljeno po sobama i upotrebi. Ovaj spisak može Vam pomoći i da lakše odredite koji materijal za pakovanje će Vam biti potrebna, ali i koliko vremena će pakovanje trajati. Imajte u vidu da Vam ovaj metod može pomoći i da uvidite šta sve od stvari možete baciti ili pokloniti.

Sortirajte

Kako god se pakovali za ovu selidbu, nećete svaku stvar pakovati na isti način. Neke sitnice su lomljive, druge su male i lako se izgube. Ne morate pakovati stvari samo prema sobama u kojima se nalaze, već i prema tim osobinama. Ono što je lomljivo lakše ćete zaštititi zajedno, dok ono što je malo i lako se izgubi je bolje da stavite u posebne vrećice ili kutije. Ukoliko imate velike predmete možete angažovati agenciju koja organizuje selidbe specijalnih predmeta.

Bacite višak stvari

Selidba je odličan povod da se rešite nekih stvari koje Vam predstavljaju teret. To znači da ne samo da treba da bacite stvari koje su višak, već možete i da ih donirate ili poklonite rođaku ili prijatelju. Ako su Vaše stvari previše stare ili polomljene, agencija koja organizuje odnošenje starog nameštaja može značajno pomoći.

Pripremite sobe pre nego što krenete sa pakovanjem za selidbu u Beograd

Pakovanje nije samo svrstavanje što više stvari u kutije. Morate imati i dobru ideju i plan, ali i raspored kojeg ćete se držati. Nije dovoljno samo pripremiti sobe, već i znati šta je prioritet. To će Vam značajno olakšati proces.

Krenite od najmanje korišćene sobe

Budući da ne koristite sve sobe isto, onda ćete neke od tih soba mnogo lakše i brže spakovati nego druge. Ona koju ne koristite često je čista, nema mnogo sitnica i većina stvari su spakovane. Zato je dobro krenuti od ovih prostorija. Ukoliko stvari zaista ne koristite, ali biste ih poneli u nov stan, zakup skladišnog prostora nije skup a rešava ovaj problem.

Soba koja je najteža za pakovanje

Slede sobe koje su nešto teže za pakovanje i pripremu za selidbu za Beograd. To su sobe koje imaju mnogo stvari, poput dečjih, ili spavaće. Ne samo da su u njoj najvažniji predmeti, nego su najčešće razbacani po nekim fiokama i potrebno je vreme da ih sortirate. Krenite na vreme i polako, pravite plan i sortirajte. Najvažnije je da ne zaboravite na zaštitu, jer su to stvari koje su Vam najvažnije. Ono što biste ostavili možete dati kao donaciju u proizvodima u dobrotvorne svrhe.

Garaža (radionica)

U zavisnosti od toga kako i za koje potrebe koristite garažu, neophodno je da je spakujete na vreme i bez odlaganja. Čak i ako je koristite samo kao garažu, u njoj se sigurno nalaze stvari poput alata za popravku automobila ili održavanje dvorišta. Ne zaboravite da neke od tih stvari će Vam biti potrebne i nakon selidbe, dok neke i neće. Zato napravite selekciju i ono što ne nosite poklonite nekome.

Kofer sa garderobom

Tek na kraju počnite da pakujete odeću

Podrum

Kada se radi o stvarima koje ne koristite stalno, tu je podrum prava riznica tih predmeta. Jednostavno, ne umemo da kontrolišemo potrebu da čuvamo sve ono što nam predstavlja neku uspomenu. Zato su nam podrumi (ili tavani) prepuni starih stvari. Međutim, nemojte zaboraviti da mnogo toga možete poneti i sa sobom, pa je i ovde potrebno napraviti selekciju.

Šta ostaviti za kraj sa pakovanjem za selidbu u Beograd

Konačno, poslednje što pakujete bi trebalo da budu sobe i stvari koje ne koristite. Tako ćete stres svesti na minimum. Ono što Vam je stalno pred očima zapravo mora biti u kutiji poslednje, jer tako održavate svoj svakodnevni život koliko god je moguće redovnim.

Ormari i sobe koje ne koristite

Kada se radi o sobama koje ne koristite, tu prednjače one koje su uglavnom gostinjske. U njima i nema mnogo stvari, pa je pakovanje lako. Zato uz ovu obavezu dodajte i pakovanje ormara, jer oni jesu nešto zahtevniji. Pre svega ponesite sa sobom kutije različitih veličina, razne folije za uvijanje i zaštitu od lomljenja. Ovde su sigurno i ukrasi, vaze i tanjiri koji se čuvaju za specijalne prilike.

Kuhinja

Budući da najviše lomljivih ali i skupih stvari se nalazi u kuhinji, onda je jasno da ovoj prostoriji morate posvetiti punu pažnju. Sa druge strane, ove prostorije i koristite stalno, pa njeno pakovanje mora biti na kraju. Sve je lako rešivo ako krenete na vreme i sa dobrim planom. Napravite selekciju, odredite šta je prioritet ali i šta ostavljate.

Spakovane kutije

Sobu koju koristite svakoga dana spakujte na kraju

Soba koju koristite stalno

Pakovanje za selidbu neće trajati kratko, pa nemojte spakovati odmah ono što ćete koristiti narednih nekoliko dana. Ove prostorije je najbolje pakovati poslednje, jer su tu predmeti koje ćete sigurno nositi sa sobom, a koristite skoro do poslednjeg trenutka. Ako želite da se pakovanjem za selidbu za Beograd ne nervirate mnogo, onda ovo mora biti zaista poslednje što radite.