Saveti za pakovanje

Kako se spakovati za selidbu za jedan dan?

Jedini način da se spakujete za selidbu brzo je da unajmite profesionalno pakovanje pre selidbe. Agencija koja organizuje selidbe Beograd ima iskustva i znanja kako da Vam ovaj problem ublaži i olakša. Oni sigurno imaju dovoljno iskustva i da Vam pomognu i sa emotivnim delom koji nije lak. Zato ne oklevajte da unajmite profesionalce za ovaj problem. Ipak, i pored toga što sarađujete sa profesionalcima, može biti teško ako se i sami ne organizujete i učestvujete. Najbolje je da se i sami pomalo pripremite za ovaj proces.
Kutije za selidbe

Najbolji način da se organizujete za selidbu je da unajmite profesionalno pakovanje pre selidbe

Priprema za profesionalno pakovanje pre selidbe

Pre svega, nemojte rizikovati – dobra agencija za selidbe veoma je važna kako biste izbegli probleme i neprijatnosti. Ipak i pored saradnje sa profesionalcima, neophodno je da i sami pripremite sve za ovaj dan. I u tome će Vam nabolje pomoći agencija. Ljudi koji rade tamo imaju mnogo iskustva sa problemima koji se javljaju kod brzih selidbi, da je najbolje da se oslonite na njih.

  • Mnogo je razloga zbog kojih se morate spakovati za selidbu za jedan dan – obično morate napustiti stan brzo ili ste našli priliku koja se ne propušta;
  • Nekada je razlog za selidbu problem koji se javlja u stanu poput loših uslova ili naglog povećanja kirije ili troškova – u tom slučaju morate „pobeći“ odatle što je pre moguće a dobra agencija za selidbe može mnogo pomoći;
  • Ako ste našli bolji stan onda nemojte rizikovati i propustiti da se preselite – profesionalno pakovanje pre selidbe će Vam pomoći da se spakujete brzo;
  • Ponekad je bolje pakovati se što je moguće brže za selidbu čak i ako nam to predstavlja stresnu situaciju – tako ćemo lakše proći kroz emotivne probleme sa kojima se inače suočavamo u ovim situacijama;
  • Šta god da je razlog za brzu selidbu pripremite se za stres i nervozu koje inače prate svaku selidbu – ovoga puta ćete možda biti u pravoj panici.

Napravite plan

Čak i kada Vas priprema agencija neophodno je da i sami imate plan selidbe. Ovo je trenutak kada morate imati na papiru napisane korake koje morate preći kada se pripremate za selidbu. Tako nećete ništa zaboraviti a i biće Vam lakše i opuštenije. Na toj listi treba da se nađu stavke nabavke kutije za selidbu, ali i kratkog podsetnika po nedeljama i danima.

Napravite listu inventara

Ako želite da u svakom trenutku imate kod sebe podsetnik stvari koje ne smete zaboraviti, onda je ova lista jedna od prvih koju morate napraviti. Pre svega morate uvrstiti krupne stvari, poput bele tehnike ili dečje garderobe. Onda dodajte što manje detalje, sve dok ne popunite listu do kraja. Tako ćete imati uvid u to koliko zaista stvari morate spakovati i koliko bi cena selidbe mogla biti.

Pripremite se za stres

Svako bi želeo da može da se preseli bez dodatnog stresa i nervoze. Na žalost, to nije moguće. jednostavno će se dešavati mnogo stvari na koje nećete moći da utičete. Ni na sam stres nećete moći da utičete, pa to prihvatite kao neminovnost. Ako ništa drugo, pripremite se za moguće probleme, pa ćete lakše i ublažiti kada se pojave. Dobar plan i ideja svakako će pomoći da se izbegnu najveći problemi.

Profesionalno pakovanje pre selidbe

Iako možda mislite da je pakovanje za selidbu lako, imaćete mnogo problema i zastoja. Jednostavno je teško raditi ovaj posao ako nemate makar malo iskustva. Zato je dobro unajmiti profesionalce koji znaju na koje sve prepreke mogu naići tokom priprema za selidbu.

Spremite 3 kese

Naravno, ovo će biti i više od tri kese, ali je poenta da spremite tri gomile stvari kada se spremate za selidbu. Jedna gomila su stvari koje bacate, druga su stvari koju donirate a treća one koje nosite sa sobom. Prilikom pravljenja ovih gomila ne razmišljajte previše, ali nemojte ni bez kontrole ovo raditi, jer se možete kasnije pokajati. Svakako će Vam ova metoda skratiti vreme pakovanja.

Čovek sa kutijom

Najbolji način da sačuvate stvari tokom selidbe je da odvojite odmah ono što je za bacanje

Bacajte i donirajte

Ovo je najjednostavniji i ujedno i najteži način da se spakujete za selidbu. Budući da je bacanje stvari jedan veoma emotivan trenutak, onda nije lako tek tako baciti ono što smo imali godinama. Zato je najbolje da se prvo pripremite za ovaj trenutak, pa onda krenete u pakovanje. Slobodno se odreknite stvari i nameštaja. Kupićete drugi koji će Vam predstavljati novi život.

Koristite dobar materijal za pakovanje

Mada mnogi u ovom slučaju štede, to nije dobra ideja. Materijal za pakovanje zapravo štedi vreme ali Vam i čuva stvari. Mnogo ćete bolje pakovati stvari u kutije i plastiku koja je specijalno napravljena za te namene. U svakom slučaju, imaćete dovoljno mesta i za nešto što ste možda planirali da bacite ali i vremena za dodatno pakovanje.

Profesionalno pakovanje za selidbu će Vam sigurno ublažiti stres

Jedna od stvari koje ne možete izbeći kada je selidba u pitanju je stres. Na žalost, teško je sprečiti da se on javi, makar se spremili na najbolji način. Jedino što možete je da se pripremite za to i ublažite problem kada god se pojavi. Nekada je i mali odmor dovoljan da se odmorite i opustite kada Vas stigne nervoza.

Uključite što više ljudi

Mada nije baš popularno i možda će Vam odvratiti prijatelje, dobro je da što više njih pozovete u pomoć ako se selite na brzinu. To nije tako strašno, a ne mora biti ni teško ako pozovete veliki broj ljudi. Svi oni rado će Vam pomoći, a možda i dati dobar savet. Ako ništa drugo, družićete se još malo sa svojim prijateljima.

Bez emocija

Najteži deo pakovanja je kako se izboriti sa emocijama. Nešto od onoga što ste posedovali morate baciti, a to nikada nije lako. Ako tome dodamo i činjenicu da se selite, što znači da menjate mesto života, onda je emotivnost na još većem nivou. Nema pravog saveta niti leka za ovaj problem. Jedino što možete je da se pripremite i odvojite vreme da „odbolujete“ pre nego što počnete sa pakovanjem.

Maca u kutiji

Probajte da se relaksirate kad god možete dok pakujete stvari

Relaksirajte se kad god možete

Iako ćete ovih dana biti u neviđenoj žurbi, nema razloga da se još više opterećujete stresom i brigom. Dajte sebi priliku da izbegnete stres ali i da ublažite njegove posledice. Iako žurite, slobodno zastanite, odmorite, opustite se. Profesionalno pakovanje pre selidbe svakako će Vam pomoći da kroz ovaj proces prođete što je moguće brže i lakše. Sa druge strane, izbeći ćete ozbiljne probleme sa zdravljem ako date sebi vremena i da se opustite od stresa.