Saveti za pakovanje

Kako da spakujete kuhinjsko posuđe na najbrži i najbezbedniji način?

Nije lako da spakujete kuhinjsko posuđe na najbrži i najbezbedniji način i jedino profesionalci mogu da Vam u tome pomognu. Ne samo da će Vam agencija pomoći u samom pakovanju, samo oni imaju kvalitetne folije za nameštaj koje štite od oštećenja. To je pogotovo važno ako imate posebno vredne stvari koje Vam predstavljaju uspomenu.Čaše

Najteže je da spakujete kuhinjsko posuđe na najbrži i najbezbedniji način kada je ono lomljivo kao čaše

Priprema za pakovanje

Ne zaboravite da je za pakovanje osetljivih i lomljivih stvari pre svega važno da budete smireni. Ne samo da ćete imati i bolju koncentraciju, već će i posao biti brži. Pratite svoj plan i uputstva i ne žurite sa poslom.

  • Zaštita je neophodna kada želite da spakujete kuhinjsko posuđe na najbrži i najbezbedniji način – vodite računa da ništa ne oštetite dok pakujete stvari;
  • Najbolji način da obezbedite dobar i kvalitetan papir za pakovanje je agencija za selidbe koja ima iskustva i znanje;
  • Količina onoga što pakujete svakako određuje i vreme koje ćete provesti u tome – ne zaboravite da ovde ne smete žuriti;
  • Kuhinja je obično mala, pa nam to pravi dodatnu smetnju kod pakovanja – odvojte prostor za to;
  • Odlučite se da nešto i bacite – selidba je početak novog a time i kupovina novih sudova nije loša ideja.

Agencija ima sve

Pakovanje osetljivih i lomljivih stvari nikada nije lako. Zato ne biste smeli da se time bavite sami. Osim toga, materijal za pakovanje je veoma specifičan i neophodno je da bude profesionalan i predviđen za to. Jedino agencija za selidbe Beograd ima sve što Vam treba, pa ne oklevajte da je angažujete za ovu svrhu.

Spremite dobar i kvalitetan materijal

Kada je u pitanju pakovanje stvari i predmeta iz kuhinje, važno je da imate dobar i kvalitetan materijal za pakovanje. To može biti i ono što sami nađete ili spremite, ali vodite računa da dobro štiti Vaše predmete. Ne brinite za cenu, ono što ćete ovom prilikom sačuvati vredi mnogo više od onoga što ćete platiti agenciji. Osim toga, agencija ne mora da bude skupa.

Napravite plan i spisak inventara

Svaka selidba mora početi pravljenjem spiska stvari koje imate. To se posebno odnosi kod selidbe specijalnih predmeta, koji su lomljivi i osetljivi. Taj plan ne mora biti naročito precizan, ali bi trebalo da obuhvata ukratko korake koje planirate da napravite kada se spremate za selidbu. Nekada plan može obuhvatati i jednostavnije korake, ali je važno da sve bude na papiru.

Kako da spakujete kuhinjsko posuđe na najbrži i najbezbedniji način?

Moguće je spakovati sve tako da ništa ne bude oštećeno ili razbijeno. Važno je, ipak, da spremite dobar materijal, kutije i papir i to pre nego što pakovanje počne. Tako ćete sprečiti moguće probleme i odlaganje posla, a time i nervozu.

Bacite sve što je okrnjeno i staro

Znamo da je teško odvojiti se od stvari koje volite. Mnogo puta smo vraćali u ormar omiljeni tanjir ili vazu koju smo dobili na poklon iako nisu baš za upotrebu. Selidba je prilika da bacite sve ono što Vam smeta i pravi nered u kući. Ako ništa drugo, gledajte na ovo kao na nov početak i kupite nove stvari. Agencija za odnošenje starog nameštaja će Vam pomoći u tome.

Tanjiri

Kada se pakuju tanjiri moraju biti odvojeni papirom ili tkaninom

Obeležite kutije

Mada će radnici u agenciji svakako voditi računa o Vašim kutijama i stvarima i pakovati sa pažnjom, ne zaboravite da obeležite kutije. Veoma je važno da naglasite da se u kutiji nalaze lomljive stvari. To može biti i običan natpis flomasterom, ali može i nalepnica u jarko boji koja privlači pažnju. Naglasite i koja strana je gornja kada se kutija pakuje. Ukoliko Vam je sve ovo preveliki posao za sada, zakup skladišnog prostora nije skup a može Vam pomoći da privremeno sklonite stvari tamo.

Staklo zaštitite od naslanjanja

Kada ređate čaše, vaze i ostale predmete od stakla, onda je važno da ih ne naslanjate jedno na drugo. Mada kutije neće mnogo da se truskaju tokom vožnje, staklo se lako ogrebe. Mnogo je bolje da ih uvijete u papir ili drugi materijal i zaštitite od dodirivanja.

Na dno stavite zaštitu

Ako selite celo domaćinstvo, onda ćete na ovaj način jednim udarcem ubiti dve muve. Drugim rečima, možete zaštititi dno kutije, a u isto vreme i sprečiti da se oštete stvari. Sigurno je da imate višak krpa, ćebadi ili peškira koje svakako treba spakovati. Ovoga puta iz možete staviti na dno kutije i sprečiti da se čaše polome i razbiju. Ne zaboravite da kutiju dobro zaštitite i zalepite odozdo.

Obratite pažnju na upozorenja

Kada se radi o osetljivim i lomljivim predmetima, mnogo toga je važno. Ipak, jedna od stvari koju ne smete zaboraviti je da sve možete oštetiti samo malom nepažnjom. Zato vodite računa i o detaljima dok pakujete.

Pakujte pravilno

Kada pakujete lomljive stvari, poput tanjira ili čaša, ne smete ih stavljati položeno jedno na drugo. Čak i kada kutije stoje nepomično (a to je nemoguće kada se selite), predmeti će se trljati jedno u drugi i oštetiti. Pravilo je da se sve lomljivo stavlja u uspravan položaj, kao što biste držali u ormaru. Donji deo svakog predmeta uvek je najdeblji i najjači. Takođe, morate voditi računa i o tome da sve što stavljate u kutiju odvojite jedno od drugog papirom ili tkaninom. Jedino tako će sve ostati potpuno glatko i neoštećeno.

Odvojte šerpe od keramike i stakla

Pakovanje može da nas zamori i u jednom trenutku izgubimo koncentraciju i volju. Tada počnemo da pravimo greške. Jedna od grešaka je da trpamo u istu kutiju sve što nam dođe pod ruku. Obično je najveća greška kada stavljamo šerpe sa lomljivim tanjirima, jer nam se čini da ne mogu oštetiti jedno drugo. Još je veći problem staviti poklopac nezaštićen, zaboravljajući da je na nekim šerpama poklopac od stakla. I njega morate zaštititi na isti način kao i čaše.

Čaša sa vodom

Nemojte koristiti novine za zaštitu jer ostavljaju fleke na staklu

Izbegavajte novine

Tačno je da sve treba da bude umotano u papir, ali nemojte ovde napraviti još jednu grešku. Izbegavajte novine, mada ih sigurno imate u najvećoj količini. Olovo je svuda oko nas, ali u ovom slučaju problem pravi ono koje je u boji za papir. Boja ostavlja fleke, pa rizikujemo da uflekamo svoje dragocene čaše i šolje. Umesto toga uzmite bezbojni papir, ili pak papir koji može da se kupi u knjižari.