Međunarodne selidbe

Kako da dekorišete svoj dom za Božićne praznike?

Ima mnogo načina da dekorišete svoj dom za Božićne praznike. Zahvaljujući marketingu i trgovinama ima mnogo toga što možete kupiti za dekoraciju. Srećom, mnogo toga možete napraviti i sami, onako kako Vama odgovara. Ako se u ovo vreme selite onda ćete imati dodatni stres, ali Moja Selidba će Vam i u tome pomoći.
Praznična trpeza

Kako god da dekorišete svoj dom za Božićne praznike važno je da Vam bude udobno

Kako da dekorišete svoj dom za Božićne praznike?

U ovome ne morate biti previše komplikovani. Dovoljno je da se pripremite i pronađete dobre ideje sa interneta. Videćete koliko je lako kada imate dobru volju.

  • Ovo je doba godine kada bi trebalo da na okupu bude Vaša porodica – to je najvažnija dekoracija koja Vam treba;
  • Mnogo ukrasa možete napraviti i sami onako kako Vam odgovara;
  • Nemojte se zaustavljati samo na domu, ukrasite i prozore i vrata – selidbe poslovnih prostora mogu sačekati dok praznici prođu;
  • Svaki dom mora imati jelku jer je to najbolji način da obeležite ove praznike bez mnogo truda;
  • Konačno, možete da dekorišete svoj dom za Božićne praznike kako god želite – sve dok je Vama i Vašoj porodici udobno.

Udoban dom

Bez obzira šta i kako stavljate od ukrasa, ovo je doba godine kada dom mora izgledati kao udobno mesto na kojem svi želite da budete. Nije važno da li će ukrasi biti skupi, da li ćete ih napraviti sami. I kada pogledate slike sa interneta, obično dominira toplina, mir i porodica oko stola. Trudite se da uvek postignete upravo ovaj efekat. Ukoliko ste tek raspakovali kombi prevoz Minhen Beograd, sigurno je da se u tuđini osećate pomalo nespokojno, zbog čega je ova dekoracija još važnija.

Venčić na ulazna vrata

Dekoracija se ne mora zadržati samo na kući. Sve je više ukrasa koji su predviđeni i za samu kuću spolja, vrata i prozore. Na taj način pokazujete i drugima da ste u prazničnom duhu. Ako ste se doselili u drugu državu i istovarili kombi prevoz Študgart Beograd, možda se osećate pomalo zbunjeno. Ipak, mnogo toga je slično običajima u našoj državi. U mnogim zemljama običaj je da se na vrata stavi venčić sa ukrasima. On pokazuje da je Vaš dom otvoren za goste, običaje i praznični duh.

Stolnjaci

Iako se čini da je dekoracija važna najviše zbog same atmosfere, ona ne mora biti statična i unapred definisana. Dozvoljeno je da ukrasite sve što želite na način koji želite. U ovom slučaju to su i detalji koje možete pronaći na stolu. Stolnjaci i ukrasi na stolu mogu biti veoma zanimljivi zbog čega se i preporučuje da ne štedite na ukrasima i na toj strani. Sigurno je da će kombi prevoz Dortmund Beograd biti dovoljno komforan da možete i ovo dodati u kutiju i poneti sa sobom.

Koji su simboli Božića?

Kada naučite šta je ono što obeležava Božić biće Vam lakše da se organizujete i napravite dobar ugođaj. Na kraju, od Vas zavisi šta i koliko želite da stavite u svoj dom.

Običaji ili moda?

Svedoci smo da tržište prepoznaje ono što je popularno i tako se i ponaša. Zbog toga će Vam se činiti da se posebno nude proizvodi koje smatramo nevažnim. Ipak, Nova godina i Božić neki su od praznika kada volimo da što više ukrasimo dom. Nekada to i jeste moda, ali u većini slučajeva su to običaji koji pokazuju raspoloženje i dobre namere koje imamo. Ako ste morali da se preselite u ovom periodu, sigurno ste unajmili kombi prevoz Srbija Nemačka od vrata do vrata, ali sada ste ipak malo usamljeni. Dozvolite da Vam komercijalni deo praznika nadomesti prijatelje i rodbinu.

Božićna trpeza

Za vreme Božića se podrazumeva i dobra hrana

Ikebane

Mnogi su prepoznali ovaj period godine kao vreme kada možemo ukrasiti dom tako da izgleda koliko je to moguće sveže. Zbog toga se na ulicama prodaju raznorazne ikebane sa simbolima ovog praznika. One sadrže ne samo zelenilo i borove grane, već i ukrase koji su tipični za ovo doba godine. Oni mogu biti razni zvončići, crvene trake, svećice ili ukrasne kugle. Možete i sami napraviti ovu dekoraciju i tako ukrasiti sto u domu. Možete ih preneti i u inostranstvo ako unajmite kombi prevoz Frankfurt Beograd. 

Sveće

Možda nisu baš praktične kada Vam je kuća puna ljudi, ali stručnjaci kažu da treba iskoristiti ovo doba godine kako biste ulepšali dom. Sveće daju neku posebnu toplinu i privlačnost domu kada ih koristite, a ujedno mogu biti i veoma dekorativne. Iskoristite mogućnost kupovine dekorativnih sveća sa mirisom cimeta, jabuke ili vanile i tako ukrasite dom na pravi način. Naravno, vodite računa o bezbednosti.

Badnjak

Naravno da ćete dom ukrasiti na onaj način na koji tradicija nalaže. U ovom slučaju to je badnjak, koji se u dom unosi na poseban način. Potrebno je najpre izjutra rano iseći badnjak u šumi i uneti na Badnji dan uz određene rituale. Za one koji žive u gradovima tu su veoma lepe ikebane koje možete staviti na sto i tako dočarati duh našeg Božića. Delovi i grane badnjaka svakako možete staviti i u kući, na jelku ili ulazna vrata.

Orasi i koštunjičavo voće

Običaj je da se u ovim danima jede koštunjičavo voće i tako simbolizuje blagostanje i sreća. Takođe, ove namirnice mogu se koristiti i kao dekoracija. Jednostavno ih dodajte u ikebanu, vazu ili činiju koja stoji na komodi. Dobra strana je što se one ne kvare, pa ih možete ostaviti i duže vreme, čak i danima nakon praznika.

Poslušajte savete stručnjaka

Stručnjaci savetuju da se oko ovog praznika i dekoracije ne sekirate mnogo. Najvažnije je da Vi i Vaša porodica bude srećna, ostalo će se samo urediti.

Ne opterećujte se

Jedna od opasnosti do kojih možete doći u ovo vreme je preterivanje. Upravo zbog svih tih ideja na internetu i možda prevelikog forsiranja celog praznika može nam se činiti da ne postižemo ono što se od nas očekuje. Božić ima svoju simboliku i važno je zapamtiti šta on zaista znači. Jedan od najvećih ukrasa su Vaša porodica, mir i sreća, a sve ostalo je samo dodatak na to. Zbog toga se nemojte brinuti ako Vam dom ne izgleda kao sa slike. Naprotiv, on je baš onakav kakav Vama treba.

Vino u čašama

Provedite Božić u miru i u porodici

Cela porodica

Ako je moguće, potrudite se da tokom ovog praznika okupite celu porodicu. Ona je pravi ukras domu i svakako razlog zbog kojeg se ovaj praznik proslavlja. Nemojte da Vas brine da li ste uspeli da dekorišete svoj dom za Božićne praznike na pravi način. Daleko je važnije da se svi osećate udobno i srećno. Odmorite se i pripremite se za novu godinu koja će doneti puno radosti i uspeha.