Saveti za pakovanje

Kako spakovati porodičnu kuću za 7 dana?

Kada morate spakovati porodičnu kuću za 7 dana, možete naići na brojne probleme i poteškoće. Zbog toga stručnjaci savetuju da taj posao ne prepuštate bilo kome. Najbolje je da se oslonite na agenciju sa iskustvom kao što je Moja Selidba i poštedeti sebe problema.
Dnevna soba

Ako želite spakovati porodičnu kuću za 7 dana krenite od najvećih stvari

Kako spakovati porodičnu kuću za 7 dana

Nije lako pakovati stvari u kratkom roku, pogotovo za selidbu. Ima mnogo toga što Vam može napraviti problem, zbog toga poslušajte stručnjake i pripremite se na vreme.

  • Budući da sve morate uraditi na brzinu, pripremite se za veliki stres i nervozu – naučite da se odmorite kad god je moguće;
  • Tokom selidbe je moguće oštetiti stvari, zbog čega je najbolje pripremiti i zaštitni materijal na vreme;
  • U situacijama kada ste u žurbi lako je slomiti komade nameštaja ili skupe predmete pa vodite računa i o tome;
  • Ako uzmete dobar Beograd Zagreb kombi prevoz nećete imati mnogo problema oko pakovanja i zaštite stvari;
  • Nije teško spakovati porodičnu kuću za 7 dana ali morate imati dobru organizaciju i plan.

Napravite plan

Ako već imate malo vremena da se spakujete, onda ne smete gubiti ni čas na organizaciju cele aktivnosti. Pre svega morate imati plan pakovanja i to ne samo kako ćete pakovati, nego i kojim rasporedom. Neki predlažu da pakovanje bude organizovano po sobama, dok su drugi pre za pakovanje po upotrebi. Šta god da Vama odgovara, ali najvažnije je da imate tačan raspored po danima. Dajte sebi i vremena za eventualne korekcije i odugovlačenje ako morate. Konačno, spremite materijal za pakovanje i to za više stvari nego što imate, za svaki slučaj.

Sakupite sve na jednom mestu

Najlakše je pakovati kada vidite sve što imate pred sobom. Na taj način neće se desiti da Vam nešto ostane zaboravljeno u nekoj fioci ili kutiji. Isto tako, lakše je pakovati kada pre pakovanja možete da napravite plan i predvidite sve što morate da uradite. Možda ni sami niste svesni da će Vam trebati male kartonske kutije ili dodatna folija.

Pomoć prijatelja

Uvek je bolje osloniti se na nekoga kada ste u ovako velikom poslu. Za neke je dovoljno da angažuju prijatelje koji će svakako uvek pomoći, dok drugi su pre za angažovanje profesionalaca. Ako ste Vi od onih koji nemaju baš novaca za pakovanje, uvek možete zamoliti prijatelje za pomoć. Nemojte se stideti da zatražite pomoć i svakako se oslonite na što više njih možete. Videćete i sami da je lako kada imate dobru pomoć pri ruci.

Pakovanje je od velike važnosti

Kada pakujete stvari morate imati i plan i organizaciju. Ipak, ima dosta toga što je najbolje pakovati bez mnogo odugovlačenja, jednostavno i spontano.

Pripremite sve za pakovanje

Tokom pakovanja nećete imati baš mnogo vremena da trčite do radnje i dokupujete ono što Vam je potrebno. Pre svega je važno da imate što je više moguće pri ruci, pa čak i više nego što planirate. Jedino tako ćete moći da održite pakovanje u jednom dahu. Ne štedite na kupovini materijala za pakovanje ni u jednom slučaju. Videćete i sami da je mnogo lakše kada ne morate svaki čas da istrčavate do radnje po još neki kotur trake ili folije.

Bacite sav višak

Ako želite da zaista uštedite vreme ali i prostor, bacanje viška stvari svakako je od velike važnosti. Ne zaboravite da Vam višak stvari pravi probleme i tokom pakovanja, ali i kasnije. Zbog toga je ovo jedinstvena prilika da se odreknete svega što Vam otežava i komplikuje život. Pre svega uzmite jednu kutiju ili kesu i tokom pakovanja bacajte stvari koje više ne želite da nosite u nju. Stručnjaci kažu da je ovaj način najbolji jer nesvesno bacate ono što svesno ne biste želeli ili mogli.

Dnevna soba sa velikom sofom

Ima mnogo stvari u Vašem domu koje prvo morate rastaviti

Obeležite kutije

Budući da pakujete sve na brzinu, biće Vam veoma teško da se držite nekog rasporeda, ma koliko se trudili. I tu stručnjaci imaju veoma korisno rešenje. Oni predlažu da ih obeležite i to detaljno. Zapišite ne samo šta je u njima, već i iz koje sobe su stvari i kako ih raspakovati. Podrazumeva se i da vodite računa o tome da li imate lomljive stvari u njima i kako ih pakovati i nositi. Sve ovo omogućiće Vama i Vašim pomoćnicima da pakuju kutije na pravi način i bezbedno.

Obratite pažnju na upozorenja

Kao i kod svakog posla, važno je da se pripremite i za eventualne probleme. U ovom slučaju oni mogu biti opasni i po Vas i Vaše stvari.

Pripremite se za stres

Teško je kada morate da se spakujete na brzinu i bez odlaganja, pogotovo kada je Vaš dom u pitanju. Zbog toga ćete sigurno biti u velikom stresu i teško ćete moći da se naviknete na sve što Vam se dešava. Važno je da se pripremite i za to i koliko god je moguće sprečite preteranu nervozu. Od velike važnosti je i da date sebi vremena i za odmor, opuštanje i meditaciju, pogotovo kada se dogode neplanirane stvari.

Bolje je spontano pakovati

Mada Vam se čini da je ovaj način pakovanja kuće za selidbu najgori, neki stručnjaci smatraju da je upravo ovo najbolji način. Nekada je bolje da stvari radite spontano i bez neke velike organizacije. U tome jedino morate voditi računa o bezbednosti, odnosno, da nešto od stvari ne oštetite. Sa druge strane, čak i ako nešto zaboravite ili bacite neće biti mnogo teško. Važno je samo da se prepustite znajući da se sve može nadoknaditi i kasnije.

Unajmite profesionalno čišćenje

Kako ste već u velikoj žurbi, možda nije naodmet da uzmete zamenu i pomoć gde god možete. Jedna od stvari koju ne morate raditi lično a može oduzeti mnogo vremena je čišćenje. Unajmite agenciju koja se bavi čišćenjem jer ćete tako moći da uštedite i vreme i novac. Konačno, dajte sebi odmor makar u stvarima koje ne zavise od Vas.

Soba sa sitnim stvarima

Pripremite se za stres i nervozu tokom ovih 7 dana

Ne zaboravite ostalo

U žurbi možemo zaboraviti mnogo stvari koje su važne za selidbu. Jedna od njih je odjavljivanje sa adrese, pronalaženje parkinga na novom mestu i niz drugih sličnih detalja. Kako biste izbegli probleme, najpre se dobro organizujte u ovim detaljima. Napravite plan u koji ćete uvrstiti i njih pa ćete videti da nije teško spakovati porodičnu kuću za 7 dana.