Beogradske selidbe

Kako da se preselite sami iz Zemuna na Novi Beograd?

Ima mnogo razloga da se preselite sami iz Zemuna na Novi Beograd. Sigurno je da i sami imate želju da ovaj proces organizujete što je moguće brže. Čini vam se, takođe, da ćete na ovaj način sve uraditi i jeftinije. Ipak, moguće je da naiđete na brojne probleme i prepreke. Ako se predomislite, tu je agencija Moja Selidba da Vam pomogne makar u nekim koracima.
Čovek pakuje sam kutije

Možete da se preselite sami iz Zemuna na Novi Beograd ali uz dobru pripremu

Priprema je od velikog značaja

Budući da sami organizujete selidbu, onda je priprema za nju presudna. Ne zaboravite da je potrebno i da parkirate kamion na novoj lokaciji ali i da istovarite stvari. U tom slučaju morate imati dobar plan i alternative ukoliko nešto krene naopako.

  • Pakovanje je veliki problem i oduzima najviše vremena – nemojte odlagati taj posao;
  • Birajte dobar prevoz koji ima iskustva u ovim poslovima, naročito u organizaciji selidbe Zemun jer poznaje teren;
  • Iako želite da se preselite sami iz Zemuna na Novi Beograd ne zaboravite da će Vam trebati pomoć sa strane – pitajte prijatelje da Vam pomognu ili unajmite radnike;
  • Istražite dobro lokaciju i adresu na koju se selite i ne prepuštajte ništa slučaju – imaćete mnogo razloga za to;
  • Iako možda mislite da ćete na ovaj način uštedeti nemojte se zavaravati – cena može biti i veća ako ovaj posao radite nestručno.

Pakujte sa planom

Svaka selidba mora započeti nekakvim planom ili dobrom organizacijom. U ovom slučaju najvažnije je da imate ideju kako ceo proces treba da izgleda. Obično se to odnosi na one situacije kada morate spakovati čitavo domaćinstvo i poneti sa sobom na novu adresu. Nemoguće je u takvim situacijama sve organizovati tako da ne bude problema. Kako biste izbegli probleme, ne započinjite selidbe Novi Beograd bez jasnog plana i ideje šta je potrebno uraditi i u kom redosledu.

Napravite plan po stavkama

Daleko je lakše kada imate jasnu ideju kako bi čitav proces trebalo da izgleda. U tom slučaju od velike pomoći napraviti plan po stavkama koje možete da štiklirate kako koju stavku uradite. Mnogi smatraju da je ovo i najbolji način da nešto ne zaboravite. Isto tako, psiholozi tvrde da je ovaj način dobar i iz još jednog razloga. Na ovaj način u svojoj svesti završavate posao, što dovodi do bržeg i lakšeg rasterećenja. Selidbe Beograd uvek su teške i komplikovane, pa se oslonite i na agenciju.

Obezbedite materijal za pakovanje

Teško je sve uraditi na vreme i ispravno ako morate svaki čas da se prilagođavate i nešto dokupujete. Zbog toga stručnjaci kažu da je najbolje da se pripremite na vreme. Ovo uključuje i kupovinu materijala za pakovanje pre nego što gužva krene. Razlog je jednostavan. U toku pakovanja mogu se dogoditi razne situacije ali i nestati materijala baš kada Vam je najpotrebniji. Poštedite sebe stresa i spremite sve na vreme.

Raspitajte se o novoj lokaciji

Budući da ćete sve ovo organizovati sami, nemojte tek tako banuti na novu adresu bez ikakve organizacije. Idite u Zemun i na tu adresu ranije i dobro istražite taj deo grada. Možete i poneti mapu ako mislite da nećete lako naći mesto. Pogledajte i parking i mesta gde možete istovariti stvari. Sve to će Vam značajno olakšati posao kasnije i uštedeti dragoceno vreme.

Kako da se preselite sami iz Zemuna za Novi Beograd?

Ima mnogo načina da organizujete svoju selidbu tako da bude uspešna. Najpre napravite plan a onda se pridržavajte koraka kako ne biste nešto ispustili ili pogrešili.

Unajmite prevoz

Znate i sami da neće biti lako preneti toliko nameštaja i stvari na novu adresu. Neophodno je da unajmite prevoz koji će Vam pomoći na pravi način. Stručnjaci kažu da je pre svega važno da imate dobar kamion, ali i malo veći kombi može biti dovoljan. Takođe, ne zaboravite da će Vam trebati i vozač, ali i više radnika da Vam pomognu. Sve ovo organizujte ranije, jer kasnije nećete imati vremena za ispravljanje greške.

Žena pakuje stvari

Najpre spakujte sve što imate što je moguće brže i bez odugovlačenja

Vozač

Kada je u pitanju vozač, mnogi zaboravljaju da nije dovoljno da ima odgovarajuću kategoriju za to vozilo koje vozi. U ovom slučaju je neophodno da imate iskusnog vozača koji dobro poznaje svoj posao. Iako to obično znači i da ga morate platiti, gledajte da Vas ta usluga ne košta mnogo. Ima mnogo agencija koje nude usluge prevoza za mali novac ali su dovoljno iskusni i za ovakve izazove.

Prijatelji mogu pomoći

Mada se mnogi stručnjaci za selidbe ne slažu sa ovim rešenjem, ono je zapravo najbolje u ovom slučaju. Jednostavno je nemoguće organizovati posao tako da ne angažujete i prijatelje. Ne samo da morate da imate pomoć, već ona mora biti dobro organizovana. U tome morate ipak biti veoma oprezni. Prijatelji mogu pomoći samo ako imaju dovoljno iskustva i znanja u ovom poslu. U suprotnom mogu samo napraviti još veći problem.

Obratite pažnju na savete

Svako ko je makar jednom organizovao ovaj proces zna koliko je važno pratiti detalje i savete. Ima mnogo razloga zbog kojih morate biti potpuno precizni i koncentrisani tokom ovog procesa.

Lakše uz mapu i navigaciju

Olakšajte sebi gde god možete, pa i u traženju adrese i parkinga. Traženje adrese dovoljno je teško i kada samo želite da potražite određenu kuću. Dodatno je teško kada ste sa stvarima koje čekaju da budu raspakovane. Zato poštedite sebe nervoze i potražite sve što treba uz mapu ili navigaciju. Dobro je da to uradite ranije, jer će Vam dodatno olakšati selidbu.

Istražite put i mesto

Čak i kada ste sve dobro istražili, pronašli adresu i obližnje parkinge, ni sami niste svesni šta Vas sve može sačekati na novoj adresi. Nekada se mogu dogoditi radovi na putu ili veće gužve u određeno doba dana na koje niste spremni. Nije loše da se o ovome raspitate pre nego što počne gužva, odnosno, pre nego što krenete sa stvarima na novu adresu. Možete se raspitati na više mesta o tome, tako da ne gubite mnogo vremena niti živaca kasnije.

Žena drži kutiju

Budite spremni da se makar u nekim stvarima oslonite na agenciju

Birajte dan i deo dana

Nekada možete jednostavno imati sreće sa selidbom i pronaći mesto na kojem možete lako da parkirate, ali ta sreća nije baš tako česta. Daleko je češće da upadnete u saobraćajnu gužvu kada se ne nadate ili naiđete na još veći problem. Preporuka je da dobro ispitate kada su gužve u delovima koje Vas zanimaju, a posebno na velikim saobraćajnicama. Ako želite da se preselite sami iz Zemuna na Novi Beograd, onda sve zavisi isključivo od Vas.