Beogradske selidbe

Kako da se iselite iz roditeljskog stana u Beogradu za dan?

Kada želite da se iselite iz roditeljskog stana u Beogradu za dan onda imate mnogo toga što Vas brine. Jedna od stvari je i kako spakovati baš sve što Vam je potrebno u tako kratkom roku. Sa druge strane, pakovanje ne mora da bude tako komplikovano. Mnogo je važnije da imate dobru agenciju za selidbe Beograd koja ima iskustva u ovoj situaciji. Ostalo je na Vama kako ćete se organizovati za sve.
Fotografija mladića

Biće teško da se iselite iz roditeljskog stana u Beogradu za dan i ponesete baš sve sa sobom

Izazovi sa kojima ćete se susretati tokom iseljavanja iz roditeljskog stana

Možda ni sami niste svesni svega što Vas čeka, ali bi trebalo da imate u vidu da ovo nije nimalo lak proces. Ovo će biti i veoma emotivno i stresno. Osim toga, spremite se za brzo i efikasno pakovanje, ali i probleme sa prevozom.

  • Šta god da je razlog Vaše selidbe, ovo je trenutak koji će biti veoma emotivan – pripremite se unapred za to i budite smireni koliko god je to moguće;
  • Kada se spremate da se iselite iz roditeljskog stana u Beogradu za dan pakovanje ne mora biti teško – ovo je ipak dom u koji ćete dolaziti još i kasnije;
  • Veoma je važno da nađete dobar prevoz za selidbu u Beogradu – agencija za selidbe sa iskustvom biće Vam od velike koristi;
  • Ovo je i trenutak Vašeg osamostaljivanja pa će svaka odluka biti prva prava Vaša odluka – pokažite zrelost;
  • Možda Vas brine cena selidbe, ali sa dobrom agencijom ona ne mora biti skupa.

Najveći problem će biti emocije

Sigurno je da ste se za ovaj korak spremali dugo i da ste zadovoljni sobom. Jasno je i da će Vam ovo biti velika promena, ali i izazov u životu. Ipak, teško je ostati hladan pred emocijama koje neminovno deluju u ovakvim situacijama. Pre svega, ostavljate mesto na kojem ste odrasli, svoj dom i roditelje. Ove je i početak jednog novog života. Zato, pre nego što nabavite materijal za pakovanje, osvrnite se na ono što će Vam biti najteže tokom ovog procesa.

Bacite ili donirajte stvari

Kada već govorimo o emocijama, onda moramo spomenuti i veliki problem sa starim stvarima. Svako od nas čuva nekog starog medu ili ćebence kojeg se teško odriče. Ako ovakvih stvari ima mnogo, onda nešto morate preduzeti. Potpuno je besmisleno pakovati sve to sa sobom. Najbolje je da spakujete sve i donirate. Ono što je staro jednostavno bacite.

Birajte dane kada nema gužve

Dodatni stres svakako će Vam stvarati gužve u saobraćaju. Budući da se radi o selidbi u Beogradu za dan, onda je stres još i veći. Za mnoge ovo je nemoguć korak. Ipak, moguće je organizovati sve to, ali vodite računa da izbegnete najveće gužve u saobraćaju. To obično znači da se pripremite za selidbu tokom nedelje i između praznika.

Unajmite dobru agenciju

Ne treba ni pričati koliko će Vam biti od koristi da se ovom prilikom oslonite na profesionalce. Dobra agencija, koja pritom organizuje selidbe unutar Beograda svakako će Vam pomoći na najbolji način. Ne brinite oko cene, ako angažujete dobru agenciju na kraju će Vas sve koštati mnogo manje nego da sve morate da organizujete sami.

Pakovanje je veoma važno

Iako će Vaše stvari ostati u domu Vaših roditelja, pakovanje ipak mora biti organizovano dobro. Važno je da sa sobom ponesete sve što će Vam i trebati u narednom periodu, pogotovo ako se selite u drugi kraj grada.

Napravite plan i spisak stvari

Svaki veliki projekat mora imati makar kratak plan kako će izgledati. Naravno da ne možete baš sve staviti na papir niti predvideti, pogotovo ako Vam je ovo prva selidba. To ne znači da ne možete da makar predvidite grubo korake i redosled tokom selidbe. Ne samo da ćete olakšati sebi, već nećete zaboraviti važne stvari. Što se tiče spiska stvari, dovoljno je da na papir stavite važne predmete i nameštaj koji biste poneli sa sobom.

Majka i ćerka

Vašim roditeljima će biti drago da Vam pomognu u ovom poduhvatu

Metoda tri gomile

Kada se spremate za ovako veliku promenu u životu, jasno je da nešto mora ostati iza Vas. Potpuno je besmisleno planirati da sa sobom ponesete baš sve što imate u roditeljskom domu. Preporučuje se da kada pakujete stvari napravite tri gomile – za bacanje, doniranje i pakovanje. To će Vas poštedeti preteranog razmišljanja a time i emocija koje neminovno prate proces pakovanja. Sa druge strane, možda će Vam roditelji dozvoliti da nešto ostavite kod njih još neko vreme dok se ne odlučite šta ćete sa stvarima.

Koristite ono što već imate

Čak i kada angažujete agenciju, ne morate baš sve kupiti od njih. Sigurno je da imate dosta kutija i papira za uvijanje u kući koje ćete svakako baciti. Iskoristite i to kada se pakujete da se iselite iz roditeljskog doma. Posebno je dobro da koristite originalna pakovanja za električne uređaje kada god imate priliku.

Skratite vreme ako želite da se iselite iz roditeljskog stana u Beogradu za dan

Ne zaboravite da nemate mnogo vremena za pakovanje i prevoz. Sada je važno da sve bude organizovano dobro tako da se nigde ne gubi vreme. Od velike koristi mogu biti upravo Vaši roditelji.

Oslonite se na roditelje

Izlazite iz njihovog doma, ali ne odlazite iz njihovog srca. Vašim roditeljima će biti drago da Vam pomognu sada kada odlazite iz svog doma. Oni mogu da Vam pomognu u pakovanju, organizaciji ili čak savetima kako je najbolje nešto organizovati. Naravno, računajte i na njihovu emotivnost, pa imajte strpljenja za poneku suzu ili nervozu.

Zamolite prijatelje za pomoć

I Vaši prijatelji i prijateljstvo ostaju ono što jesu, čak i ako se preselite na drugi kraj grada. Važno je da i sa njima sačuvate kontakt, jer se sigurno nećete viđati baš svaki dan. Zamolite ih da Vam budu od pomoći kada se pakujete i da Vam se nađu pri ruci. Biće im drago a i Vama kada shvatite da je ovo jedan od načina da se još malo družite pre rastanka.

Majka i ćerka u kuhinji

Ne zaboravite da ćete se u roditeljski dom vraćati sa vremena na vreme

Ostavite ponešto kod roditelja

Iako izlazite iz roditeljske kuće, to je i dalje Vaš dom. Jedna od velikih prednosti selidbi odatle je što zapravo i ne morate baš sve da ponesete. Pogotovo je to važno ako želite da se iselite iz roditeljskog stana u Beogradu za dan. Sasvim je dovoljno da ponesete ono što ćete koristiti odmah, a kod roditelja ostavite ono što Vam nije hitno. Svakako ćete se vraćati još u svoj stari stan, pa nije nužno da baš sve bude izneto sada.