Saveti za skladište

Koja vrsta kutija je najpogodnija za skladište?

Teško je jasno definisati koja vrsta kutija je najpogodnija za skladište. Iako smatramo da je najbolje da to budu kutije od plastike jer su čvrste i pouzdane, nije uvek tako jednostavno. Ovakve kutije su i skupe i zauzimaju više prostora. Zbog toga je bolje da birate kutije koje odgovaraju Vašim potrebama i u skladu sa tim ih koristiti u skladištu. Ako iznajmite skladište od profesionalne agencije kao što je Moja Selidba nećete morati da brinete o oštećenjima i prostoru.

Agencija Moja Selidba Vam besplatno dostavlja besplatne kutije za selidbu na Vašu lokaciju nekoliko dana ranije ukoliko se odlučite da selidba bude u našoj organizaciji.



Kutija

Nije lako utvrditi koja vrsta kutija je najpogodnija za skladište

Koja vrsta kutija je najpogodnija za skladište

Iako na tržištu ima mnogo vrsta kutija, teško je odabrati pravu. Obično nam je najlakše da izaberemo ono što nam se čini najlakšim za upotrebu, ali je najbolje da se oslonite na reč stručnjaka.

  • Jedan od najvećih problema u skladištu je prašina pa je veoma važno koja vrsta kutija je najpogodnija za skladište;
  • Samim tim što je prostor ograničen važno je da izaberete kutije koje ćete moći da lakše spakujete;
  • Važno je da unajmite dobar kombi prevoz Srbija Slovenija ali je izbor kutija važniji zbog lakšeg utovara;
  • Jasno je da kutije moraju biti čvrste kako se ne bi slomile i oštetile stvari unutra;
  • Ako imate lomljive stvari najbolje je da koristite kutije od čvrstih materijala kako ne biste rizikovali lomljenje.

Čvrste kutije su uvek najbolje

Ako bi već birali najbolje kutije za bilo koju namenu onda bi one koje su napravljene od plastike bile najbolje. One su čvrste i sigurno je da imaju široku namenu. U njima možete čuvati raznovrsne stvari a neke od njih mogu biti i veoma osetljive ili sitne. Ne morate brinuti da li će montaža nameštaja biti rizik za šrafove i delove jer ih sve možete staviti u ove kutije. Na žalost, problem sa čvrstim kutijama je to što su skuplje od običnih a nisu nužno neophodne za svaku vrstu predmeta.

Plastične

Kao jedna od podkategorija čvrstih kutija svakako su one napravljene od plastike. Veoma su praktične a nisu mnogo skupe, pa kada ih uzimaju za skladište Beograd cena je od sporedne važnosti. One obično imaju i čvrste poklopce i sigurno se i hermetički zatvaraju, zbog čega ih možete koristiti i za stvari koje su osetljive na prašinu i vlagu. Najbolji deo je svakako to što ih možete stavljati jednu na drugu pa tako sprečiti i mnoga druga oštećenja.

Različitih veličina

Jasno je da ne možete sve stavljati u kutije iste veličine. Kako su obično ove kutije veoma glomazne, neophodno je da obezbedite prostora za sve njih. Dobra stvar je da sa različitim veličinama možete da kombinujete kada ih pakujete pa da zaista sve stavite na mnogo manji prostor. U ovom slučaju je lakše i iskoristiti kombi prevoz Beograd Skoplje i preneti više stvari. Manje kutije se mogu koristiti za manje predmete, sitnice i šrafove.

Korišćene kutije

Ima mnogo dilema oko toga da li je pametno koristiti korišćene kutije ili ne. Neke agencije za selidbu nude i ovu mogućnost koja ima mnogo prednosti. Pre svega recikliranje je daleko korisnije i pametnije u današnje vreme a oni koji recikliraju su sigurno veoma zadovoljni doprinosom koji daju prirodi. Dobra stvar je i to što nemate brdo kutija koje Vam stoje na terasi jer ih nemate gde nakon selidbe. Naravno, reciklaža je sporedna kada se selite. Najpre vodite računa o tome da kutije budu čiste i cele, kako ne biste nešto oštetili tokom selidbe.

Čuvajte originalne kutije

Za neke stvari bi idealno bilo kada biste mogli da čuvate originalne kutije. Ako imate prostora kao što je tavan ili podrum, sačuvajte kutije od električnih aparata, računara i slično. One su svakako najbolji način da transportujete stvari sigurno i bez oštećenja. Isto tako, kutije koje su došle sa uređajem imaju i one zaštite od stiropora koje dodatno čuvaju predmete prilikom transporta.

Skladište

Kutije za skladište moraju štititi od vlage i prašine

Koje su opasnosti po Vaše stvari u skladištu

Ima mnogo razloga zbog kojih je opasno pakovati stvari u bilo kakve kutije. Moguće je da dođe do oštećenja ali i ozbiljnih gubitaka.

Vlaga

Jedan od velikih problema prilikom skladištenja svakako je vlaga. Iako se vlasnici skladišta trude da spreče vlagu u svojim objektima, nije uvek lako zaštititi predmete u njima. Zbog toga je i vrsta kutija od velike važnosti. Ako imate predmete koji su osetljivi na vlagu, poput električnih uređaja, stavite ih u plastične kutije ili zaštitite folijom. Dovoljno je da ih pokrijete i povremeno prekontrolišete kako biste sprečili veća oštećenja.

Insekti

Možda ne deluje kao uobičajeni problem, ali moguće je da u skladištu bude insekata koji mogu oštetiti stvari. U ovom slučaju to nisu doslovce insekti koji mogu da pojedu predmet, već oni koji prave štetu u samom skladištu poput pauka. Ako imate odeću neće Vam biti drago da u skladištu ima moljaca ili sličnih insekata. Mnogo je načina da sprečite ove probleme. Najpre birajte pouzdanu agenciju i oslonite se na profesionalce u ovom poslu. Sa druge strane, koristite preparate za zaštitu od insekata jer je to najbolji način da sačuvate stvari.

Pomeranje stvari

Čak i kada spakujete sve u kutije niko Vam ne garantuje da će sve biti na svom mestu do kraja skladištenja. Moguće je da povremeno napravite drugačiji raspored i nešto pomerite. U tom slučaju je važno da imate čvrste kutije koje ne mogu da se oštete. Sigurno je da će Vam biti lakše da nešto pomerite kada je smešteno u čvrstoj kutiji koja ne može da se ošteti.

Poslušajte savete stručnjaka

I u ovom slučaju je najbolje da se oslonite na reč stručnjaka. Mnogo toga ne znamo o skladištenju stvari pa je najbolje da imate podršku sa prave strane.

Obeležite kutije

Bez obzira šta držali u skladištu i koliko dugo planirate da to držite tamo, nemojte propustiti da kutije propisno obeležite. Mnogo je razloga za to. Pre svega, moguće je da će Vam nešto biti potrebno iz tih kutija kasnije. Možda se dogodi da morate da pronađete nešto a posle dužeg vremena skladištenja to i neće biti tako lako. Sve ove probleme možete izbeći propisnim obeležavanjem kutija.

Bela kutija

Dobro proverite kutije sa vremena na vreme

Povremeno proverite kutije

Koliko god dobro spakovali stvari u kutije, dobro je da ih povremeno obiđete i proverite. Ima mnogo razloga zbog kojih su stvari skladištene u kutijama osetljive. Moguće je da se oštete čak i kada dugo stoje u skladištu, vlagom ili insektima. Zbog toga nije toliko važno koja vrsta kutija je najpogodnija za skladište. Daleko je važnije kako ste stvari skladištili.

https://unsplash.com/photos/BNBA1h-NgdY

https://unsplash.com/photos/GopRYASfsOc

https://unsplash.com/photos/8mCsyImZRGY

https://unsplash.com/photos/DevJkLB3hWE