Međunarodne selidbe

Najčešće greške koje se dešavaju pri međunarodnoj selidbi

Neke greške koje se dešavaju pri međunarodnoj selidbi dešavaju se previše često. Ukoliko ne vodite računa možete platiti svoj račun više nego što treba ili čak doživeti i štetu. Ako angažujete profesionalnu agenciju kao što je Moja Selidba bićete pošteđeni mnogih problema.




Materijal za pakovanje

Zapamtite sve što je potrebno prilikom selidbe

Priprema za međunarodnu selidbu veoma je važna

Mnogi zaborave da je početak selidbe ne kada sednete u vozilo, već mnogo pre toga. Neophodno je da se dobro pripremite i napravite plan kako biste izbegli greške.

  • Kada se spremate za pakovanje za selidbu najpre vodite računa o tome koliko će Vam materijala ali i vremena trebati;
  • Loša dokumentacija i nedostatak potvrda samo su neke greške koje se dešavaju pri međunarodnoj selidbi;
  • Mnogi zaboravljaju da je i za pripremu i pakovanje neophodno odvojiti i vreme;
  • Neke firme se za pripremu selidbe poslovnog prostora ne pripreme na pravi način jer ne predvide organizaciju posla za to vreme;
  • Ako se pripremate za selidbu u inostranstvo morate definisati dobar budžet.

Ne angažuju profesionalce

Nijedan posao se ne može završiti dobro ako niste angažovali one koji su stručni u svom poslu. Mnogi misle da je angažovanje profesionalaca bespotrebno ili da traje mnogo duže nego što su planirali. Neki se boje i cene, jer je sigurno da će profesionalci naplatiti usluge. Ipak, u ovim stvarima mnogi greše. Pre svega, profesionalan kombi prevoz Minhen Beograd ne košta više nego što ćete morati da izdvojite za hranu i opremu za svoje pomoćnike. Sa druge strane, mnogo toga znaju samo oni koji imaju iskustva što je velika prednost.

Ne naprave plan

Napraviti plan je prvo što morate da uradite kada se spremate za neki veliki posao. Selidba je ne samo veliki posao, već i veoma zahtevna. Morate isplanirati svaki korak jer tako izbegavate probleme ako se dogodi nešto neplanirano. Pored toga, kombi prevoz Frankfurt Beograd takođe podrazumeva i korišćenje pomoći agencije, a u tom slučaju morate znati šta tačno tražite od njih. Plan će Vam pomoći i u organizaciji vremena i zaobilaženju grešaka.

Ne naprave inventar listu

Mnogi se prilikom pripreme za selidbu loše organizuju i preskoče nekoliko važnih koraka. Neki od njih podrazumevaju i da stavite na papir sve što morate uraditi. Ali i ne samo to, morate staviti na papir i šta sve nosite sa sobom. Nemojte se zavaravati da ćete lako spakovati stvari u kombi prevoz Študgart Beograd bez reda. Neophodno je da imate spisak svih stvari i tačno znate šta morate spakovati. Ipak, lista ne mora da bude precizna, dovoljno je da klasirate stvari i definišete koliko svega Vam je potrebno.

Ne ostavljaju dovoljno vremena

Iako je selidba zahtevna i čini nam se da će svakako biti komplikovana i trajati duže vreme, mnogi prekasno počnu sa pripremama. Neki odugovlače iz čisto psiholoških razloga, dok drugi zaista nemaju vremena za to. Ako želite da se dobro pripremite za kombi prevoz Dortmund Beograd i organizujete sve ispravno, krenite sa pripremom odmah čim odlučite da se preselite.

Kutija i pas

Neke od grešaka odnose se na međunarodne propise na carini

Ne pribave dokumenta na vreme

Ima mnogo razloga zbog kojih je neophodno imati dokumenta, a najčešći razlog je međunarodna selidba. Podrazumeva se da ćete imati pasoš, ali to nije dovoljno. Morate se raspitati oko dokumenata koji su potrebni ako Vam je potreban kombi prevoz iz Nemačke za Srbiju. Takođe, morate pripremiti i dokaz o kupovini i garanciju za proizvode koje prenosite. Neki uređaji, naročito oni novije proizvodnje najpre moraju biti provereni sa dokazom o kupovini.

Greške koje se dešavaju pri međunarodnoj selidbi su velike

Iako ste sve dobro pripremili moguće je da naiđete na problem. Ne zaboravite da su mnoge greške zapravo samo posledica loše organizacije, pa se pripremite za to.

Ne komuniciraju sa radnicima

Iako se mnogi odluče za to da angažuju radnike za selidbu i odaberu dobru agenciju, ovo ne bi trebalo da bude kraj Vašeg angažovanja. Najpre je važno da imate agenciju koja ima iskustva i znanje, ali i pouzdane i profesionalne radnike. Ali, nakon toga i Vi morate imati dobru saradnju sa njima, što najpre podrazumeva da pitate sve što Vas zanima. Takođe, neophodno je da objasnite radnicima sve što je potrebno i pratite sve što rade, kako biste mogli da ispravite problem kada se pojavi.

Ne informišu o graničnim zakonima

Ima mnogo toga što morate da istražite pre nego što odlučite da se preselite u inostranstvo. Najvažnije je da se informišete o samoj granici, carini i dokumentima koja morate imati. Sigurno je da morate imati neku vizu ili bilo kakvu potvrdu o tome šta ćete raditi nakon što pređete granicu. Proverite i pod kojim uslovima možete preneti antikvitete, električne uređaje i posebno vredne uređaje.

Ne informišu o kovid merama

Budući da znamo da je teško preći granicu u mnogim državama zbog koronavirusa, onda ne smete ignorisati i taj problem. Dok neke države, poput Srbije, traže samo potvrdu o vakcinisanju ili negativan test za ulazak na teritoriju zemlje, druge primaju samo putnike sa potvrdom o vakcinaciji. Kako se ovi propisi svakodnevno menjaju onda morate imati informacije o tome svakoga dana. Srećom, danas je lako pronaći sve informacije na vreme zahvaljujući internetu.

Greške su nekada i u detaljima

Koliko god se dobro pripremili, može se dogoditi da u nekim detaljima dođe do problema. Zbog toga je neophodno da sprečite i ove male probleme.

Ne informišu se o drugoj državi

Iako imate dovoljno informacija o tome kako ući u određenu državu, nekako izostane ono daleko važnije – kako se u njoj živi. Mnogo toga je specifično za svaku državu i morate dobro ispitati. Pre svega, kako se zaposliti, kako školovati. Takođe, važno je pronaći i specifičnosti o svakodnevnom životu, stanovnicima, možda i nekim malim životnim činjenicama. Najvažnije je da imate informacije o tome kako pronaći posao ali i stan.

Materijal za pakovanje

Zapamtite sve što je potrebno prilikom selidbe

Ne istraže novu destinaciju

Možda Vam i nije palo na pamet da potražite podatke o tome kako se u određenoj državi živi, ali mnogo toga može biti veoma važno. Čak i male stvari, poput mesta za šetnju i izlazak mogu biti veoma važne. Nedostatak informacija i podataka o gradu u kojem živite česte su greške koje se dešavaju pri međunarodnoj selidbi. Zbog toga dajte sebi priliku i vremena da se i o tome informišete na vreme.

https://unsplash.com/photos/XfNlY47n6K8

https://unsplash.com/photos/sxNt9g77PE0

https://unsplash.com/photos/8mCsyImZRGY

https://unsplash.com/photos/60zqbdiLHg0